Nakki lautasella

Elina Lappalainen ja Christel Rönns: Nakki lautasella : mistä ruoka tulee?

Elina Lappalaisen ja kuvittaja Christel Rönnsin tarinallinen tietokirja Nakki lautasella avaa kotimaista ruoantuotantoa lapsille selkeästi ja rehellisesti mutta kuitenkaan pelottelematta. Samalla kun yhä useampi lapsi elää kaukana maatiloista, eikä kenties ole koskaan edes nähnyt elävää lehmää tai sikaa, jää myös ruoan matka maatilalta marketteihin... Lue koko vinkki »
Vege

Vege : herkullista kasvisruokaa

Gummerus julkaisee Voi Hyvin -lehden parhaita kasvisruokareseptejä Vege-kirjassa. Vege on perinteinen ruokareseptikirja. Kirjaan on koottu ruokalajeja alkuruoista jälkiruokiin ja juomiin, ja kuvat ovat hienoja. Julkkiksia, elämänohjeita tai tunnelmakuvia Vege-kirjasta ei löydy: nyt pääosassa on ruoka. Amatöörin koekeittiö kokeili kirjan kukka... Lue koko vinkki »
Tatu ja Patu, syömään!

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, syömään!

Uusin Tatu ja Patu -kirja on Tatu ja Patu pihalla -kirjan kaltainen pienempi opaskirja, jossa tietosisältöä riittää – toki runsaalla ja älyvapaalla huumorilla kuorrutettuna. Tällä kertaa aiheena on syöminen. Ruokaahan on käsitelty jo Veeran keittiöpuuhat -kirjassa, mutta tämä on yksityiskohtaisempi ja monipuolisempi tietopaketti siitä, mitä syöm... Lue koko vinkki »
Viettelevät villiyrtit

Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit : luonnon herkkuja arkeen ja juhlaan

Michelin-tähdellä tunnustetun helsinkiläisen Luomo-ravintolan keittiömestari Jouni Toivanen on hurahtanut luonnon villiyrtteihin. Hän aloittaa aamunsa keräämällä ruokatarpeiksi metsistä, pihoilta ja rannoilta löytämiään herkullisia ja terveellisiä kasveja. Villiyrttiharrastuksen aloittaminen ei Toivasen mielestä ole lainkaan hankalaa, sillä jokaine... Lue koko vinkki »
Ihmiskunnan syötävä historia

Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »

Ben Fordham ja Felipe Fuentes Cruz: Aitoa Meksikon ruokaa

Felipe Fuentes Cruzin ja Ben Fordhamin kirjassa Aitoa Meksikon ruokaa tutustutaan autenttisiin meksikolaisiin ruokaresepteihin. Kirja on värikylläinen ja pirteä. Ravintoloitsijakaksikon kirjassa pyritään aitoihin meksikolaisiin makuihin, ja autenttisuudesta tingitään vain vähän. Jo ensisivuilla ennen varsinaisia ruokareseptejä lukijalle neuvotaa... Lue koko vinkki »

Beverly Glock: 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille

Noin puolen vuoden iässä vauva alkaa vähitellen tarvita äidinmaidon lisäksi muutakin ravintoa. Beverly Glockin 500 ruokaa vauvoille ja taaperoille antaa vinkkejä ja virikkeitä lapsen monipuolisen ruokavalion kehittämiseen vähitellen. Itse tehty ruoka on edullista, ja sen ei tarvitse olla mautonta, vaikka sitä pikkuisillekin tarjottai... Lue koko vinkki »

Pirjo Saarnia: Ruoan terveysvaikutukset

Tartuin Pirjo Saarnian Ruoan terveysvaikutukset -kirjan uuteen painokseen mielenkiinnolla, sillä sitä oli minulle suositellut useampikin henkilö. Kirja onkin varsin kattava kokoelma tietoa meidän suomalaisten ruokavaliosta ja siitä, miten eri ruoka-aineet elimistöömme vaikuttavat. Mikä parasta, teos on kirjoitettu "selkokielellä" ja mukaansatempaav... Lue koko vinkki »
Kansi: Saa vaivata!

Sanna Törmä: Saa vaivata!

Oli päivä, jona kasvimaa piti käännettämän. Jalkavaivaiset ja lastenhoitajat jäivät kotiin puuhaamaan korvapuusteja. Niitä herkullisia, joita olin aikaisemminkin saanut maistaa. Lähtiessäni huokaisin kysymyksen, mistä vegaanisten pullien ohje oikein on saatu. Ja sen porkkanakakun, jota sain maistaa kaksi vuotta sitten. Rivien välistä huokui, että o... Lue koko vinkki »

Bill Bryson: Sisään!

Sisään! on jatkoa Bill Brysonin aiemmalle menestysteokselle Lyhyt historia lähes kaikesta. Tällä kertaa kirja lupaa olla lyhyt historia lähes kaikesta kotona ja yksityiselämän piirissä. Rakenteena on Brysonin asuma vanha pappila Norfolkissa, jonka huoneita kirja käy läpi ja jokaisen huoneen kohdalla paneudutaan siihen liittyviin aiheisiin. Kirja... Lue koko vinkki »

Johnny Acton ja Nick Sandler: Makkaroita maailmalta

Makkara! Lenkki, nakki, rasvakaapeli, lapinporkkana! Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Espanjassa se on chorizo, Italiassa salami, Saksassa wursti ja ranskassa toulousenmakkara. Jopa kalasta tai kasviksista voi tehdä vähän määritelmää löysäämällä makkaroita. Makkaraa syödään lähes kaikkialla maailmassa, ja kaikilla ruokakulttuureilla on jotain oma... Lue koko vinkki »

Michael Pollan: Oikean ruoan puolesta

Yhdysvaltalaisen tiede- ja ympäristöjournalismin professori Michael Pollanin kirja on innoittanut monia terveellisestä ruokavaliosta kiinnostuneita henkilökohtaisen ruokaremontin tiellä. Kirjassaan hän puhuu tavallisen, puhtaan kotiruoan puolesta ja moittii nykymarkettien pitkälle jalostettujen, vähärasvaisten, loputtomia E-koodilistoja kyljessään ... Lue koko vinkki »