Uuden vuosituhannen sairaala

Timo Joutsivuo (toim.): Uuden vuosituhannen sairaala : HUS 20 vuotta

Uuden vuosituhannen sairaalan lukija saa oikeastaan paljon enemmän kuin nimestä voisi päätellä. Historioitsija Timo Joutsivuon toimittama kirja on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) lähihistoria, joten sairaaloita yhdistetään, perustetaan ja lakkautetaan koko rahan edestä. 1,7 miljoonan ihmisen terveydenhuollosta huolehtiva yhtymän vuo... Lue koko vinkki »
Suomi synnytti

Laura Kosonen: Suomi synnytti : Kätilöiden kertomaa

Kätilöopiston sairaala (1960–2017) oli Suomen suurin synnytyssairaala ja opetussairaala, jossa on koulutettu kätilöitä vuosikymmeniä. 57 vuoden aikana Kättärillä syntyi yli 300 000 vauvaa. Suomi synnytti on Kätilöopiston historiikki, mutta kertoo siinä sivussa laajemminkin suomalaisen sairaalasynnyttämisen historian 1950-luvulta eteenpäin. Se on... Lue koko vinkki »

Sanna Ihatsu, Riitta Lehtonen, Heikki Piha ja muut: Terveisiä sairaalasta : postikortit kertovat pääkaupunkiseudun sairaaloiden historiasta

Terveisiä sairaalasta on kirja, joka kertoo pääkaupunkiseudun sairaaloiden historiasta. Se on teos, jossa on monta kiinnostuksen elementtiä: Jos on kiinnostunut historiasta, niin tässä sitä tulee roppakaupalla, kun kerrotaan miten, miksi ja minne mikäkin sairaala on rakennettu ja kenen toimesta. Milloin se on ollut toiminnassa ja kuinka laajen... Lue koko vinkki »
Lempeä kuolema

Sinikka Airas, Pirkko Lahti ja Ilkka Taipale: Lempeä kuolema

Suomalainen keskustelu eutanasiasta alkoi jo 1960-luvun puolivälissä, kun Clarence Blomquistin kirja Eutanasia : lääketieteellinen kuolinapu, ilmestyi. Kirja on julkaistu tässä uusintapainoksena kokonaisuudessaan. Lisäksi mukana on useita tärkeitä puheenvuoroja kuolemasta ja eutanasiasta. Suuri syy asian esilletuloon on myös uudelleen vilkkaana her... Lue koko vinkki »