Klassikko

Kari Hotakainen: Klassikko

Tieteen termipankin mukaan autofiktio on "omaelämäkerrallisuutta ja fiktiota yhdistelevä laji, jossa kirjailija, kertoja ja päähenkilö ovat samannimisiä, vaikka teos määritteleekin itsensä fiktioksi esimerkiksi kansilehdellään". Ja kyllähän Kari Hotakaisen Klassikossa kyse on henkilöstä nimeltä Kari Hotakainen – vallankin kun mukana on yli kolmanne... Lue koko vinkki »
Kolme porttia

Han Han: Kolme porttia

Olen lukenut jonkun verran kiinalaista kirjallisuutta ja lukemassani pääpaino on ollut kulttuurivallankumouksen aikaisten sukupolvien kokemuksissa. Sellaista olen lukenut nyt jo useamman kirjan verran. On Kiinassa nuorempiakin sukupolvia! Han Han, joka on ilmeisesti todellinen kiinalainen kulttuurisupertähti, on syntynyt vuonna 1982 ja siten omaa s... Lue koko vinkki »
Balladi John Henrystä

Colson Whitehead: Balladi John Henrystä

Afroamerikkalaisen folkloren mukaan John Henry oli vapautettu orja, joka työskenteli rautatietyömaalla. Legendan mukaan hän oli niin väkevä, että hän voitti pelkän moukarinsa avulla porauskilpailussa höyryvasaran, mutta kuoli tämän ponnistuksen uuvuttamana. Ja nyt pienessä länsivirginialaisessa Talcottin kaupungissa järjestetään viikonlopun kestävä... Lue koko vinkki »
Välityö

Turo Kuningas: Välityö

Miksi me teemme työtä? Mittaako ihmisen tekemä työ ihmisen arvon? Toteutuuko ihminen sen mukaan, mitä hän tekee työkseen? Vai onko se vain tapa tienata rahaa. Turo Kuninkaan ensimmäinen romaani Välityö käsittelee työelämää hengästyttävän monesta näkökulmasta. Maailma pyörii sinnepäin tehdyllä työllä, jota kohtaan ei tunneta mitään kiinnostuksen... Lue koko vinkki »
Terminaali

Hannu Raittila: Terminaali

Terminaali on Raittilaa parhaimmillaan: luennoimista milloin mistäkin teknisluontoisesta seikasta, moniäänistä tarinankerrontaa ajan hermolla, vahvaa sanottavaa ajasta, jota elämme. Globalisaatio on muuttanut maailmaa ja harva paikka havainnollistaa globalisaatiota käytännössä kuten lentokenttä. Lentokentän ympärillä pyörii myös Raittilan romaan... Lue koko vinkki »
Hokkus pokkus

Kurt Vonnegut: Hokkus pokkus

Se, että jotkut meistä osaavat lukea ja kirjoittaa ja vähän laskeskella, ei vielä merkitse, että kelpaisimme valloittamaan Maailmankaikkeuden. Ei, tämä ei ole Kurt Vonnegutin Hokkus pokkuksen motto, mutta voisi hyvin olla. Sitaatti on toki kirjasta, mutta aivan sen lopusta. Se on loistava loppukaneetti jälleen yhdelle satiirin mestarin suurten ... Lue koko vinkki »
Säihkyvä maailma

Siri Hustvedt: Säihkyvä maailma

Harriet Burdenin teesi on yksinkertainen: myydäkseen hyvin ja saadakseen julkista arvonantoa taiteilijan on oltava mies. Hän on itse kuvataiteilija ja loistavan uran tehneen galleristin leski. Todistaakseen väitteensä Burden – Harry, kuten hänen ystävänsä häntä kutsuvat – valmistelee molemmin puolin New Yorkin kaksoistornien terrori-iskuja kolme tä... Lue koko vinkki »