Paskakirja

Taro Korhonen ja Miika Nousiainen: Paskakirja

Tämä kirja on sellainen paketti, että siinä on ihan kaikki. Ihan kaikista herkimmille mielensäpahoittajille tätä ei uskalla suoralta kädeltä suositella, koska paska mainitaan joka sivulla ja usein. Lähes kateellisena luin tämän, että miten voikin paskaa käsitellä niin monelta kantilta. Miten olikin mielenkiintoinen kirja meille kaikille jokapäiväis... Lue koko vinkki »
Suomalaisuuden kultainen kirja

Antto Terras: Suomalaisuuden kultainen kirja

Antto Terras on tyyppi, jolta haluan lukea aina lähes kaiken ja tässä kohtaa suorastaa kuulen, kuinka Terras kyseenalaistaa sanan "lähes"? Selitän saman tien, sillä ne Viron ja Venäjän kirjat eivät ole minulle sopivia. Uskon, että aivan loistavia kirjoja alan ihmisille, mutta minulle sopivimpia ovat nämä Antto Terraksen kirjat, missä on huumoria ja... Lue koko vinkki »
Pieni teekirja

Ville Raivio: Pieni teekirja

Olen sen verran teenjuoja, että uusiin aihetta käsitteleviin kirjoihin tulee tartuttua herkästi. Vastapainon julkaisema ja klassista miesten tyyliä käsittelevästä Keikari-blogistaan tutun Ville Raivion kirjoittama Pieni teekirja lupaa kattavan johdatuksen teen maailmaan. Uudelle kirjalle on varmasti paikkansa, Pirkko Arstilan näyttävä Teen ystävän ... Lue koko vinkki »
Teen ystävän kirja

Pirkko Arstila: Teen ystävän kirja

Teen ystävän kirja on kaunis sohvapöytäkirja teestä. Piti saada Hilary Mantelin tekstin raskauden väliin jotain kevyttä luettavaa ja tämä oli mukava kertaistumalla luettava katsaus teen maailmaan. Pirkko Arstilan tee-entusiasmi on tarttuvaa ja vaikka välillä mennäänkin minun makuuni turhan hienostelun ja hifistelyn puolelle, teeasian ajaminen tä... Lue koko vinkki »

Sirkka-Liisa Ranta: Suomalainen teekirja

Ensimmäinen eurooppalainen kirja, joka tiettävästi mainitsi teen on Giovanni Ramusion vuonna 1550 ilmestynyt kirja, joka kuvaili kitaanien eli kiinalaisten teenjuontitapoja ja teen terveysvaikutuksia. Suomeen teetä saatiin odottaa kuitenkin vielä hetkinen, tänne tee saapui samoihin aikoihin kuin kahvikin, eli 1700-luvun alussa. Vaikka kahvi tunnetu... Lue koko vinkki »

Lauri Oino (toim.): Käykää peremmälle! : kirjoituksia kyläilystä

”Äitini Ulla Mäkelä rakasti yllätysvieraita ja -vierailuja. Hänellä oli loogiselta kuulostanut selitys: kutsumatta tulleet ovat parhaita vieraita, koska heitä varten ei tarvitse valmistaa mitään. He saavat tyytyä siihen, mitä on. Mutta olla piti aina, siis tarjottavaa. Talouteen kuului ehdottomasti vierasvara, sillä kahvit oli keitettävä aina. Pite... Lue koko vinkki »

Kai Sadinmaa: Kuolleiden kirja

Jotkut tykkäävät harrastaa rekisterikilpien bongausta, minä taas huvitan itseäni bongaamalla hautausmailla epätavallisia sukunimiä. Erityisesti Suomen suurin hautausmaa, eli Malmin hautausmaa, on tullut viime vuosina tutuksi. Näin ollen ei ole ihme, että kiinnostuin Kai Sadinmaan kirjasta Kuolleiden kirja: eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautau... Lue koko vinkki »

Midas Dekkers: Helpotuksen historia

No nyt on sellainen kirja käsissä, että jos alkaa selittämään sen arvoitusta kahvipöydässä, niin voi olla, että herättää kauhunsekaista tyrskimistä. Koska asia, jota kirjassa käsitellään, on vessajutut. Ulostaminen ja kaikki siihen liittyvä. Kaikki sitä tekevät ja joka päivä, mutta miksi se on niin salaperäistä, niin sekin käsitellään tässä kirjass... Lue koko vinkki »
Melkein geisha

Minna Eväsoja: Melkein geisha : hurmaava ja hullu Japani

Japanin eksotiikka ei himmene, vaikka monta asiaa ja ilmiötä olemme samuraiden ja kimonokuosien saarelta jo omaksuneet osaksi elämänmenoamme. Sushi on Suomessa trendiruokaa ja karaoken myötä jokainen voi saada oman tähtihetkensä lavalla. Näiden pienten pintaraapaisujen rinnalla on sykähdyttävää lukea siitä oikeasta japanilaisesta yhteiskunnasta ja ... Lue koko vinkki »

Simo Sipola: Uuden Euroopan raunioilla

Simo Sipola ei itse ole aivan sen ikäinen, että muistaisi hyvin Kekkosen Suomen, YYA-sopimuksen sekä kylmän sodan aikakauden. Sen ajan nopean lopun hän kyllä näki läheltä ja eli itse – siitä varmasti on osittain poikinut tämä esseekokoelmakin eli maailman ja varsinkin Euroopan nopeasta ja hurjasta muutoksesta, mutta mihin suuntaan... Sipola poht... Lue koko vinkki »

Liisa Karvinen: Riisiä tiskin alta : Tarinoita nousevan auringon maasta

Tämä ei ole matkaopas Japaniin eikä myöskään tavanomainen turistikirja. Tässä pyritään valottamaan japanilaisuutta sinänsä, erilaista kulttuuria ja tapoja. Osa suomalaisten mielikuvista on tottakin, mm. arjen estetiikka ja huipputeknologia. Sen sijaan moni ajatus on melkoisen väärillä raiteilla... Kirjassa Japania lähestytään mukavasti Tokion eri k... Lue koko vinkki »

Heikki Lehikoinen: Katkera Manalan kannu : Kuoleman kulttuurihistoria Suomessa

Kuoleman ja elämän raja ei aina ole ollut yhtä selvä kuin se on nyt. Vai onko se sitä nytkään: juridisesti kuollut ei aina ole aivan sama kuin lääketieteellisesti kuollut – riippuu siitä, mitä kriteereitä kuoleman määrittämiseen käytetään. Tässä kirjassa käydään läpi kuoleman historiaa kulloisenkin kulttuurin pohjalta. Keskiajalla ruumista käyte... Lue koko vinkki »

Ulvi Wirén: Omal käel reisimine

Omal käel reisimine, alaotsikoltaan Suomi-viro-fraasisanakirja, on kerrankin hauska ja samalla informatiivinen, hyödyllinen opus. Sen avulla voi tutustua suomen ja viron kielen yhtäläisyyksiin ja eroihin. Lisäksi kirja antaa paljon tietoa virolaisesta kulttuurista sekä siihen sopeutumisesta, tavoista ja suhtautumisesta eri asioihin. Kirja jakaan... Lue koko vinkki »

Anna-Lena Laurén: “Hulluja nuo venäläiset” : Tuokiokuvia Venäjältä

Jo vuosia Venäjällä toimittajana työskennellyt Laurén kertoo elämästä nyky-Venäjällä sellaisena kuin hän sen näkee ja kokee joka päivä. Kirjassa on tarinoita Moskvajoen rannoilta ja muualta maasta, täynnä ihmisten mielipiteitä, ihmetystä, vihaa, korruptiota, jonotusta, kiirettä ja tyytymättömyyttä. Joskin sitten välillä, toisin sanoen lähes aina... Lue koko vinkki »
Uusi ulkokultaisen käytöksen kirja

Markus Partanen ja Ari Turunen: Uusi ulkokultaisen käytöksen kirja

Miksi tervehtiessä on kohteliasta nostaa hattua ja puristaa kättä? Mitä ruokapöydässä saa tehdä ja mitä ei? Miksi luonnollisiin tarpeisiin liittyy häpeää? Miksi seksuaalinen pidättyväisyys ja häveliäisyys on tärkeää? Milloin alkoholista tuli ongelma? Ari Turusen ja Markus Partasen Uusi ulkokultaisen käytöksen kirja pyrkii vastaamaan historiallisess... Lue koko vinkki »