Havahtuminen : Turvallinen Eurooppa

Mika Aaltola: Havahtuminen : Turvallinen Eurooppa

Tulevissa vuoden 2024 presidentinvaaleissa ehdolla oleva Ulkopoliittisen instituutin johtajan tehtävästä virkavapaalla oleva Mika Aaltola jatkaa kirjallaan Havahtuminen : Turvallinen Eurooppa päiväkirjamerkintöihin pohjautuvien kirjojen sarjaa. Hänen edellinen kirjansa Minne menet Suomi? kattoi ajanjakson koronapandemian lopusta Ukrainan sodan alku... Lue koko vinkki »
Mihin menet Suomi?

Mika Aaltola: Mihin menet Suomi? : Pelon aika Euroopassa

Jo antiikin filosofi Aristoteles korosti keskeistä tapaa hallita tulevaisuutta. Tämän päivän säännönmukaisuus lisää huomisen samankaltaisuuden todennäköisyyttä. Yksilöiden ja instituutioiden arkea sävyttää kehikko, joka koostuu rutiineista ja normeista. Ne varmistavat sitä, että vakaus on hallitseva. Hyvin harjoiteltu kehikkomme hallitsee sattumanv... Lue koko vinkki »
Maantieteelle emme mahda mitään

Jaakko Iloniemi: Maantieteelle emme mahda mitään

"Maantieteelle me emme voi mitään. Ettekä te voi sille mitään." Näin kerrotaan Josif Stalinin sanoneen Juho Kusti Paasikivelle ennen talvisodan syttymistä. Suomen edustajat oli tuolloin kutsuttu Moskovaan neuvottelemaan Suomen asemasta ja Stalinin ajatuksen taustalla oli Leningradin turvaaminen riittävän leveällä vyöhykkeellä Suomen naapurina. Yksi... Lue koko vinkki »
Tahdon voimalla

Hillary Rodham Clinton: Tahdon voimalla

Hillary Rodham Clinton pyrki vuonna 2008 Yhdysvaltojen presidentiksi, mutta hävisi esivaaleissa Barack Obamalle. Myöhemmin presidentti Obama nimitti Clintonin ulkoministeriksi. Tahdon voimalla -kirjassa Clinton kertoo kokemuksistaan ministerinä. Clinton aloittaa ulkoministerin virkansa matkustamalla Aasiaan: Japaniin, Indonesiaan, Etelä-Koreaan ... Lue koko vinkki »
Ei, rouva presidentti

Pirjo Houni ja Maria Romantschuk: Ei, rouva presidentti

Maria Romantschuk on työskennellyt Tarja Halosen rinnalla lehdistöavustajana ja lehdistöpäällikkönä. Ei, rouva presidentti -kirja kuvaa hänen kokemuksiaan ulkoministerin ja presidentin alaisena. Kirjan toisena kirjoittajana on ollut toimittaja Pirjo Houni. Ei, rouva presidentti alkaa heti kiinnostavasti: Anneli Jäätteenmäelle salaisia tietoja vu... Lue koko vinkki »
Kennedyn murhan salattu historia

Philip Shenon: Kennedyn murhan salattu historia

Salaliittoteoriat ovat mielenkiintoisia ja tuskin mistään tapahtumasta on esitetty niin paljon erilaisia otaksumia, kuin John F. Kennedyn murhasta 22.11.1963 Teksasin Dallasissa. Eikä aivan turhaan, sillä kirjan tekijän mukaan salailu ja spekuloinnit alkoivat välittömästi presidentin menehdyttyä. Alunperin tekijän piti vain käydä läpi niin sanot... Lue koko vinkki »
Unelma kommunistisesta Suomesta

Mikko Uola: Unelma kommunistisesta Suomesta 1944–1953

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944–1953 käy läpi maamme sisäpoliittisia tapahtumia vuosina 1944–1953 eli välirauhansopimuksesta lähtien Stalinin kuolemaan asti. Aikaa ja tapahtumia, joiden tarkoituksena oli muuttaa Suomen yhteiskuntajärjestelmää periaattessa laillisesti. Kosto oli ehkä joillakin myös ajatuksissa, ainakin alitajuisesti kansalaisso... Lue koko vinkki »
Mahtimiehistä maan matosiin

Keijo Korhonen: Mahtimiehistä maan matosiin : ihmisiä matkan varrelta

Keijo Korhonen on pitkään Suomen ulkopolitiikassa työskennellyt vaikuttaja, joka on toiminut muun muassa ulkoministerinä, suurlähettiläänä, toimittajana ja professorina. Mahtimiehistä maan matosiin -kirjassa hän kertoo tapaamistaan mielenkiintoisista ihmisistä. Joukossa on anekdootteja poliitikoista, kuninkaallisista, suurlähettiläistä ja tavallisi... Lue koko vinkki »
Fidel Castro : Elämäni

Ignacio Ramonet: Fidel Castro : Elämäni

Harvaa henkilöä on saatu haastateltua niin vähän kuin Fidel Castroa, joten Ignacio Ramonet on ollut onnekas. Kirjaa varten hän sai haastatella iäkästä vallankumouksellista useampaan otteeseen, yhteensä noin 100 tuntia. Näistä tunneista on koostettu tämä mittava elämäkerta, joka kertoo Kuubasta, sen historiasta ja vallankumouksesta sekä nykypäivästä... Lue koko vinkki »