Häkkilinnut: tositarinoita naisvankilasta

Mim Skinner: Häkkilinnut : tositarinoita naisvankilasta

Tämä ei ole Kylmä rinki tai Orange is the New Black. Häkkilinnut on rauhallinen, humoristinen ja vähän surullinenkin kirja tosielämän naisvangeista. Elämä ei jäljittele taidetta.  Mim Skinner työskenteli taideaineiden opettajana englantilaisessa naisvankilassa vuosina 2014–2017. Häkkilinnut kertoo hänen kokemuksistaan. Tässä kirjassa ei tap... Lue koko vinkki »

Kari Häkkinen: Hannu Lauerma : psykiatrin päänavaus

Kirjailija Kari Häkkinen sai Into-kustantamolta ehdotuksen kirjoittaa kirja tunnetusta psykiatrista Hannu Lauermasta, ja hän otti haasteen mielenkiinnolla vastaan. Kirja on kauttaaltaan minä-muodossa, joten Häkkinen on eräänlainen haamukirjailija Lauerman ajatuksille, ja tuloksena on oikein mielenkiintoinen kirja. Kirjassa Lauerma muistelee aluk... Lue koko vinkki »

Ilkka Taipale: Mielisairaalassa : Lääkärin muistelmat

Otetaan alkuun heti niskalenkki, jottei tämä liukas luikku käsistä vallan karkaisi: Arvostelussa Ilkka Taipaleen Mielisairaalassa : Lääkärin muistelmat, jossa Taipale (s. 1942) tarinoi pitkän tarinan sopivan pieninä ja mielenkiintoisina palasina elämäntaipaleestaan lääkärinä vähäosaisten parissa. Lukija ei pääse nukahtamaan Ilkan käsissä, jos meina... Lue koko vinkki »
Muistojen kirja

Petina Gappah: Muistojen kirja

Memory on monin tavoin poikkeuksellinen nainen: hän istuu zimbabwelaisessa vankilassa syytettynä valkoisen miehen murhasta – miehen, jonka talon ja omaisuuden perijä hän on. Memory on lisäksi albiino ja siksi kammottu ja vainottu. Tuomiotaan Memory saa odotella, sillä Zimbabwessa asiat eivät etene nopeasti. Vankilaoloissa on kestämistä, mutta my... Lue koko vinkki »
Äidiksi keskitysleirillä

Wendy Holden: Äidiksi keskitysleirillä : kolme selviytymistarinaa

Eva, Mark ja Hana, kolme ihmistä, jotka tapasivat toisensa vasta aikuisina. Yhteistä heille oli se, että he olivat syntyneet keskitysleirillä. Heistä jokaisen äiti oli ollut nainen, joka juutalaisuuden vuoksi oli ollut vankina keskitysleirillä. Nämä aikuiset lapset tapasivat toisensa ja olivat heti kuin sisaruksia. Kirja alkaa siitä, kun kerrota... Lue koko vinkki »

Ellen Johnson Sirleaf: Tästä tytöstä tulee jotakin

Ellen Johnson Sirleaf syntyi Liberian pääkaupungissa, Monroviassa, poliitikon tyttäreksi. Isän saatua aivoinfarktin perhe alkoi nopeasti menettää omaisuuttaan. Ellen meni jo 18-vuotiaana naimisiin ja sai peräjälkeen neljä lasta. Avioliitto huononi sitä mukaa kun Ellen opiskeli. Ahkera ja päämäärätietoinen opiskelu USA:ssa johti aviomiehen väkivalta... Lue koko vinkki »

Marko Juntunen ja Riadh Muthana: Abu Ghraib – Varissuo

Tositarina irakilaismiehen matkasta Saddamin selleistä Suomeen. Tutkija Marko Juntunen on koostanut sen yhdessä Riadh Muthanan kanssa. Riadh (s. 1961) oli nuoruusiässä, kun baathpuolue ja Saddam Hussein perusti diktatuurinsa. Vähitellen puolueen kätyrit soluttautuivat kaikkialle, urheilu- ja opiskelijajärjestöistä tuli tiedustelupoliisin alaosas... Lue koko vinkki »