Lukitut

Salla Simukka: Lukitut

Pitkän linjan nuortenkirjailija Salla Simukka on laadun tae. Simukan kirjalta on lupa odottaa vetävää tarinaa, eikä Lukitut ole poikkeus. Tämän tarinan juuret ovat Philip K. Dickissä, joskin Steven Spielbergin kautta. Lukitut kertoo joukosta nuoria, jotka yhtäkkiä suljetaan syyttöminä vankilaan – koska heidän ennakoidaan tekevän tulevaisuudessa rik... Lue koko vinkki »
Nadia

Elisabeth Norebäck: Nadia

Jännittävä ja samalla viihdyttävä romaani on joskus aina paikallaan, ja minulle piintyneenä dekkarinlukijana ilmeisesti aika usein. Joskus käy tosin niin, että kiinnostavalta ja mieleenjäävältä tuntuva jännitysromaani unohtuu melko nopeasti, ja näin minulle on valitettavasti käynyt Elisabeth Norebäckin esikoisteoksen Sano että olet minun (2017) koh... Lue koko vinkki »
Häkkilinnut: tositarinoita naisvankilasta

Mim Skinner: Häkkilinnut : tositarinoita naisvankilasta

Tämä ei ole Kylmä rinki tai Orange is the New Black. Häkkilinnut on rauhallinen, humoristinen ja vähän surullinenkin kirja tosielämän naisvangeista. Elämä ei jäljittele taidetta.  Mim Skinner työskenteli taideaineiden opettajana englantilaisessa naisvankilassa vuosina 2014–2017. Häkkilinnut kertoo hänen kokemuksistaan. Tässä kirjassa ei tap... Lue koko vinkki »

Kari Palin: Sörkka : kuritushuoneen päiväkirja

Jos onkin tullut luettua rikoksista ja rikoksentekijöistä jos vaikka mitä ja monenmoisia tarinoita, niin tämä poikkeaa joukosta. Päähenkilö istuu tuomiotaan Sörkassa 1970-luvulla ja kertoo päiväkirjan omaisesti siitä, miten elämä siellä kulkee. Hän on niitä vankeja, jotka ovat päättäneet, että takaisin en tule. Moni muukin on "päättänyt" niin, m... Lue koko vinkki »

Kari Häkkinen: Hannu Lauerma : psykiatrin päänavaus

Kirjailija Kari Häkkinen sai Into-kustantamolta ehdotuksen kirjoittaa kirja tunnetusta psykiatrista Hannu Lauermasta, ja hän otti haasteen mielenkiinnolla vastaan. Kirja on kauttaaltaan minä-muodossa, joten Häkkinen on eräänlainen haamukirjailija Lauerman ajatuksille, ja tuloksena on oikein mielenkiintoinen kirja. Kirjassa Lauerma muistelee aluk... Lue koko vinkki »

Maija Salmi: Ilopangon vankilan naiset

El Salvadorissa on Ilopango ja siellä yksi maailman pahimmista naisvankiloista. Tähän vankilaan päästään tutustumaan tämän kirjan avulla, joka tuo esille kaiken sen, mitä ei osaisi oikein kuvitellakaan. Maija Salmi toimittajan ominaisuudessa ja Meeri Koutaniemi valokuvaajana päättivät tehdä aiheesta kirjan. Varmasti jo se, minkä työn he tekivät ... Lue koko vinkki »
Muistojen kirja

Petina Gappah: Muistojen kirja

Memory on monin tavoin poikkeuksellinen nainen: hän istuu zimbabwelaisessa vankilassa syytettynä valkoisen miehen murhasta – miehen, jonka talon ja omaisuuden perijä hän on. Memory on lisäksi albiino ja siksi kammottu ja vainottu. Tuomiotaan Memory saa odotella, sillä Zimbabwessa asiat eivät etene nopeasti. Vankilaoloissa on kestämistä, mutta my... Lue koko vinkki »
Kakola

Rauno Lahtinen ja Anu Salminen: Kakola : vankilan tarina

Jos yhtään kiinnostaa vankilat ja tiedän, että monia kiinnostaa, niin tämä Kakolasta kertova kirja on ihan parasta luettavaa. Kirja alkaa siitä kun, Kakola saa alkunsa, kun se on ojennuslaitos. Tässä kirjassa historiaosuus on jopa hauska; mistä ja miten on ennen muinoin rangaistu on nykyihmiselle niin kummallista, että se jopa huvittaa. Kakol... Lue koko vinkki »

Thomas M. Disch: Camp Concentration

Löysin Thomas M. Dischin – valitettavasti – vasta kun tämän kuolemasta uutisoitiin kesällä 2008. Dischin tunnetuin teos taitaa olla tämä Camp Concentration, kertomus 1970-luvun Yhdysvalloista. Yhdysvallat on yhä sodassa, kirjan alussa selviää, kuinka presidentti Robert McNamara on päättänyt käyttää ydinaseita. Kirjan päähenkilö Louis Sacchetti o... Lue koko vinkki »