Tarinoita Saharasta

Sanmao: Tarinoita Saharasta

Nyt on käsillä jonkinasteinen kulttuuritekojulkaisu. Tarinoita Saharasta on ensimmäinen kiinasta suomennettu taiwanilaisen kirjailijan teos. Se ei tosin kerro elämästä Taiwanissa, vaan sen tapahtumat sijoittuvat Länsi-Saharaan. Kirjailija on kuitenkin Taiwanissa hyvin tunnettu ja arvostettu. Sanmao on Chen Mao-pingin (陳懋平, 1943–1991) taiteilijan... Lue koko vinkki »
Viro

Antto Terras: Viro (sensuroimaton)

Virolla on vuonna 2019 vakava ongelma. Armas pohjoinen naapuri, joka on aina niin luotettavasti tuonut rahaa turismista riippuvaiselle maalle, näyttää yhtäkkiä vallan hyljänneen pienen heimoveljensä. Laskeviin matkustajamääriin on pakko löytää joku looginen ratkaisu ja niinpä joku neropatti tulee Visit Estoniassa muistaneeksi Antto Terraksen nimen.... Lue koko vinkki »

Michael Palin: Pohjois-Korean päiväkirja

Kansalaisethan ne kiinnostaisivat, tavan kaduntallaajat, työläiset, maanviljelijät, metrossakulkijat, pyöräilijät. Vaan eipä heitä juuri tapaa Monty Pythonin koomikko-näyttelijä, maailmanmatkaaja, kirjailija Michael Palin kaksiviikkoisella matkallaan suljetussa 25-miljoonaisessa Pohjois-Koreassa, jossa hän filmiryhmän kanssa luvan perästä kuvaa maa... Lue koko vinkki »

Emma Vepsä: Tie Teheraniin : peukalokyydillä Iraniin

Liftaaminen on itselleni ihan vieras kokemus ja siten ennakkoluuloisena olen miettinyt, että se ei varmaan ole hirveän turvallinen matkustusmuoto tai ylipäätään kätevä tapa matkustaa, ainakaan pidempiä matkoja. Eihän sitä voi koskaan tietää saako edes kyytiä ja jos saa, niin minkälaisen hyypiön kyydissä. Tie Teheraniin : peukalokyydillä Iraniin ... Lue koko vinkki »

Paul Theroux: On the Plain of Snakes : A Mexican Road Trip

Vaikka Paul Theroux on vuosikymmenien kokemuksellaan yksi tunnetuimmista matkakirjailijoista ja vaikka itse pidän kovasti genrestä, niin silti Theurouxin kirjat ovat jostain syystä jääneet itselleni vieraiksi. Eipä hätää, Therouxin uusin kirja on onneksi oikein hyvä piste aloittaa tutustuminen miehen tuotantoon. Amerikkalaisen kirjailijan viimei... Lue koko vinkki »

Annu Kekäläinen: Valitut : Etelä-Afrikan musta keskiluokka turva-alueiden ja startup-kirkkojen suojassa

Lapsena pohdin monesti minkälaista akvaariokalojen elämä oikein on. Annu Kekäläisen Valitut kirjan myötä tämä kysymys herää jälleen eloon, sillä sekin käsittelee pieniä, suljettuja, tarkasti manikyroituja ja ulkomaailmalta eristettyjä yhteisöjä, eli tarkemmin sanottuna eteläafrikkalaisia aidattuja asuinalueita. Termi on hieman vähättelevä sillä alu... Lue koko vinkki »

Kerstin Kronvall: Rajakansaa : kohtaamisia ja kohtaloita Imatralta Krimille

"Rajalinjat ja niiden siirroista johtuvat muutokset paikallisten ihmisten elämässä ovat jo pitkään kiehtoneet minua. Entisiä maanmiehiä erottaa yhtäkkiä uusi raja, ja samalla heidän käsityksensä naapurista muuttuu. Jotkut joutuvat pakenemaan tai haluavat peata uuden rajavedon alta. Heissä elää jopa sukupolvien yli jatkuva menetyksen tuska ja kaiho"... Lue koko vinkki »

Pekka Hakala ja Juha Metso: Putinlandia : tarinoita Venäjältä

Kuinka Putin pääsi valtaan, minkälaiseksi Venäjä on oikein muotoutunut hänen valtansa alla ja mitä nuori sukupolvi tästä kaikesta oikein ajattelee? Pekka Hakala on mainio matkaopas vastaamaan näihin kysymyksiin, sillä toimittaja on seurannut Neuvostoliiton ja Venäjän kehitystä läheisesti jo 38 vuoden ajan. Kirja alkaa Neuvostoliiton romahduksest... Lue koko vinkki »

Nicolas Wild: Kabul Disco : How I Managed Not to Be Abducted in Afghanistan

Vuonna 2005 Nicolas Wildille on tiedossa varsin erikoinen työkeikka; Afganistanissa nimittäin on tarvetta pätevälle sarjakuvantekijälle, ja kun kämppä on lähdössä alta ja kukkaron pohja näyttää tyhjää, niin mikäpä siinä on lähtiessä. Sarjakuvakeikka Afganistanissa voi kuulostaa aluksi järjenvastaiselta, mutta koska iso osa väestöstä on lukutaido... Lue koko vinkki »