Neil Gaiman

Neil Gaiman (s. 10.11.1960) on englantilainen kirjailija, joka on erikoistunut fantasiakirjallisuuteen. Gaimanin kirjat sijoittuvat usein nykyaikaan tai muuten todelliseen maailmaan, johon yliluonnolliset ja fantasiaelementit tunkevat mukaan. Gaimanin kirjoissa jumalat ja kuolleet kävelevät ihmisten keskellä ja Lontoon maanalaisesta voi aueta pääsy fantasiamaailmaan.

Kirjailijanuransa Gaiman aloitti vuonna 1984 Duran Duranin elämäkerralla, mutta parhaiten Gaiman tunnetaan Sandman-sarjakuvasta. Sandman-lehteä ilmestyi vuosina 1988–1995 ja kokooma-albumeina 1991–1996.

Kirjailijana Gaiman nousi suosioon viimeistään vuonna 2001 ilmestyneen Unohdetut jumalat -teoksen myötä. Kirja voitti Hugo-, Nebula-, Locus– ja Bram Stoker -palkinnot ja oli ehdolla August Derleth-, Mythopoeic– ja World Fantasy -palkintoihin. Palkintorohmu kirja kertoo tavallisesta miehestä keskellä jumalten välistä taistelua. Hämähäkkijumala jatkaa samaa jatkumoa, vaikka ei suora jatko-osa olekaan.

Gaiman on kirjoittanut myös lastenkirjoja. Palkittu pienoisromaani Coraline varjojen talossa kääntyi myös näyttäväksi elokuvaksi ja Hautausmaan poika on sekin voittanut lukuisia palkintoja. Gaiman onkin palkintoraatien suosikki kerta toisensa jälkeen.

Gaiman on nettiyleisön suosiossa, koska on ahkera bloggaaja ja twiittaaja. Blogi löytyy Gaimanin kotisivuilta ja Twitterissä Gaiman on neilhimself. 1,7 miljoonalla seuraajallaan Gaiman on suosittu twiittaaja. Fanien kysymyksiin vastaillaan myös Tumblrissa.

Kaikki Neil Gaimanilta arvostellut kirjat | Kaikki kuukauden kirjailijat.

Neil Gaimanin kuva: penguino k / Wikimedia Commons.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...