Timo Parvela

Timo Parvela (s. 19.5.1964) on suomalainen lastenkirjailija. Koulutukseltaan hän on luokanopettaja. Parvelalla on jo pitkähkö ura lastenkirjallisuuden parissa. Hänen ensimmäinen kirjansa ilmestyi vuonna 1989.

Tunnetuimpia hänen kirjoistaan on ehkä Ella ja kaverit -sarja, jonka ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 1995 ja josta on ilmestynyt jo 18 osaa. Muita hänen kirjojensa hahmoja ovat esimerkiksi Hilma, Maukka ja Väykkä sekä Anna ja Antti. Suurin osa kirjoista on tyyliltään humoristisia.

Ella ja Sampan urotyöt -kansi

Parvela on kirjoittanut myös yhden fantasiakirjasarjan, Sammon vartijat -trilogian. Muusta tuotannosta poiketen se ei sovi kaikkein nuorimmille lukijoille.

Huumorin kirjoittaminen on vaikea laji, mutta mielestäni Parvela on onnistunut siinä hyvin. Vaikka hänen kirjansa ovatkin suunnattuja lapsille, niin ne sopivat hyvin myös aikuisten luettavaksi, mikä ei myöskään ole aina itsestään selvää.

Kaikki Timo Parvelalta arvostellut kirjat. Kaikki kuukauden kirjailijat.

Kuva: Soppakanuuna / Wikimedia Commons

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 969 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...