Kyselytutkimuksen tulokset

Teimme pari viikkoa sitten pienen käyttäjäkyselyn, jonka tuloksista tässä katsays.

Kirjavinkkejä luetaan enimmäkseen päivittäin tai kerran viikossa. Valtaosa vastaajista lukee Facebookissa, mutta tässä näkyy lähinnä Facebook-käyttäjien suurempi innokkuus vastata kyselyyn. Enimmäkseen luetaan uusia vinkkejä sitä mukaa kun niitä ilmestyy, mutta haku- ja selailutoimintoja käytetään myös aktiivisesti.

Kouluarvosanaksi Kirjavinkit saa 8+. Hyvinä puolina mainittiin useimmiten monipuolisuus ja yllättävät kirjavalinnat. Lukijat pitivät sekä uusien että vanhempien kirjojen esittelystä ja esittelyjen tyylistä: positiivisuus, ei-kaupallisuus ja ei-ammattimaisuus katsottiin hyviksi puoliksi.

Huonoja puolia ei juuri nostettu esiin, mutta luonnollisesti vinkkeihin kaivattiin monipuolisemmin kirjoja, enemmän uutuuksia ja ammattimaisempia vinkkejä. Välillä vinkit ovat kuulemma tylsiä ja turhan yleisluontoisia. Kommenttien määrää valiteltiin niukaksi, mutta sehän taas on pitkälti teistä lukijoista kiinni. Teemapäiviäkin toivottiin.

Parannustoiveita tuli vähänlaisesti. Osin toivottiin asioita, joiden toteuttamiseen ei ole resursseja (esimerkiksi katsauksia kirjailijoiden muihin kirjoihin), asioita jotka ovat jo olemassa (selailua aihepiirin mukaan) ja asioita, jotka ovat kiinni käyttäjistä (lisää interaktiivisuutta).

Kyselyn kirja-arvonnassa onni potkaisi Virpi Karénia, joka valitsi palkinnokseen Maanpakolaisten planeetta -kirjan (oivallinen valinta, vinkkauksemme kirjasta ilmestyy joskus ensi viikolla).

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 972 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...