Ajan polut -kirjoituskilpailun tulokset

Ajan polut -kirjoituskilpailun palkinnot jaettiin Finncon-Animecon 2011 -tapahtumassa Turussa sunnuntaina 17.7.2011. Kilpailuun osallistui 86 novellia.

Kilpailun aiheena oli vaihtoehtohistoria. Suosituin ajanjakso oli toinen maailmansota, jonka käänteitä kirjoitettiin uudeksi lähes viidesosassa teksteistä. Myös kansalaissotaa tulkittiin uudestaan ahkerasti ja dystopiakuvauksia oli runsaasti. Noin neljänneksen osallistuneista novelleista katsottiin menevän tyystin ohi kilpailun teeman.

Esiraati valitsi jatkoon 17 novellia, joista lopullinen tuomaristo (kriitikko Pasi Karppanen, kirjailija Juha-Pekka Koskinen ja tutkija Mari K. Niemi) valitsi voittajat. Finaali oli tiukka ja tuomaristo päätyi nostamaan ykkössijalle peräti kolme ansiokasta ja erilaista tekstiä. Myös toinen sija jaettiin. Yllättäen kahden ykkössijalla olevan novellin takaa paljastui sama kirjoittaja.

1. jaettu palkinto, 200 euroa
Jotta taidat suomen kielen
Jussi Katajala, Espoo

1. jaettu palkinto, 200 euroa
Presidentin elokuut
Jussi Katajala, Espoo

1. jaettu palkinto, 200 euroa
Uusi maailma
Anne-Mari Halonen, Masku

2. jaettu palkinto, 100 euroa
Sankariäidin häpeä
Jaakko Poikonen, Helsinki

2. jaettu palkinto, 100 euroa
Toven menestysreseptit
Sirpa Kalliokoski, Nokia

Kunniamaininta, 50 euroa
Kun aamuun astuimme myrskyistä yön
Markku Rajala, Vantaa

Kunniamaininta, 50 euroa
Kyllä kansa tietää
Martti Punkeri, Uusikaupunki

Kunniamaininta, 50 euroa
Railoja
Karla Malm, Helsinki

Kunniamaininta, 50 euroa
Tyttö joka muutti maailmanhistoriaa
Hanna Myllys, Järvenpää

Sijoittuneista sekä finaalivaiheeseen päässeistä novelleista kootaan antologia. Kisan järjestivät Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ja Suomen tieteiskirjoittajat ry. Järjestäjät kiittävät WSOY:n kirjallisuussäätiötä, jonka tuki mahdollisti kisan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 086 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...