Arvoituskirjoituskilpailu

Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry julistaa kaikille avoimen Arvoituskirjoituskilpailun ajalle 10.11.2010–14.1.2011. Arvoituksia arvioidaan ensisijaisesti tekstuaalisin kriteerein, mutta myös visuaaliset keinot ovat sallittuja. Arvoitusten on mahduttava yhdelle alustalle (esim. A4, A3…). Muita rajoitteita kilpailuteksteille ei ole.

Parhaat arvoitukset palkitaan ja esitetään 12.2.2011 Työväenmuseo Werstaalla Elävän Kirjallisuuden Festivaaleilla. Kilpailun voittaja saa 100 euroa ja 50 euroa runorahaa Tampereen Hämeenpuistossa toimivaan Runokauppa Kattilaan. Toinen palkinto on 50 euroa ja 50 euroa runorahaa ja kolmas 50 euroa runorahaa. ELKI ry:n edustuksen lisäksi kilpailuraadissa toimivat runokauppias, aforistikko Erkki Kiviniemi, professori Hannu Sinisalo, kirjailija-kriitikko M.G. Soikkeli ja runoilija Panu Tuomi.

Kilpailutyöt pyydetään toimittamaan nimimerkillä varustettuna osoitteeseen Arvoituskirjoituskilpailu, Taideaineiden laitos, 33014 Tampereen yliopisto. Mukaan liitetään osallistujan nimi ja yhteystiedot suljetussa kirjekuoressa. Kilpailutöitä ei palauteta. Arvoituksen voi lähettää myös sähköisessä muodossa (.pdf / .rtf) osoitteeseen [email protected] Sähköpostiviestin tulee sisältää nimimerkillä varustetun työn lisäksi kirjoittajan yhteystiedot viestin leipätekstissä. Kirjeiden ja sähköpostien on oltava perillä viimeistään 14.1.2011.

”Arvoituksella on pitkät perinteet. Toivoisin kuitenkin näkeväni nykyajan arvoituksissa myös jotain uutta yhdistettynä vanhaan tenhoon, lumoon ja kiperyyteen”, linjaa raadin puheenjohtaja Markus Laukkanen.

ELKI ry on vuonna 2009 Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden aloitteesta perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on elävöittää kirjallista kulttuuria ja luoda vaihtoehtoja kirjallisuuden kaupallistumiselle ja tuotteistamiselle. Elähtäneen kirjallisuuden vastustamisen sijaan ELKI pyrkii luomaan uutta kirjallisen kulttuurin saralla. Yhdistys järjestää vuosittain Elävän Kirjallisuuden Festivaalin, jonka teemana on vuonna 2011 ”Karnevaali”. Vastedes ry on perinteikäs kulttuuriyhdistys, joka tukee ja edistää vaihtoehtoisia elämäntapoja sekä rohkaisee niihin liittyvää aatteellista keskustelua ja yhteiskunnallista osallistumista. Runokauppa Kattila on Suomen ensimmäinen runojen erikoisliike Tampereella.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 085 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...