Atorox 2014: Jussi Katajalan Mare Nostrum

AtoroxTurun Science Fiction Seura ry. jakoi tieteiskirjallisuuspalkinto Atoroxin scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconissa Jyväskylässä lauantaina 12. heinäkuuta.

Vuoden 2014 Atorox-palkinnon voitti Jussi Katajalan novelli Mare Nostrum. Katajalalta julkaistiin 2013 novellikokoelma Leonardon rasia, lisäksi hänen novellejaan on julkaistu useissa antologioissa ja lehdissä. Toisen sijan sai Shimo Suntilan novelli Milla ja Meri. Kolmannella sijalla oli Miikka Pörstin Raportti. Mikä johti operaatio Tähtivaeltajan epäonnistumiseen?

Turun Science Fiction Seura ry. on jakanut Atorox-palkinnon parhaalle edellisenä vuonna julkaistulle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille jo vuodesta 1983. Palkinto on nimetty nimimerkki Outsiderin (Aarne Haapakoski, 1904–1961) Atorox-robotin mukaan. Ääntenlaskutapa on samanlainen kuin esim. Hugo-palkintoa valittaessa.

Atorox on maamme vanhin tieteiskirjallisuuspalkinto, ja se on erittäin arvostettu suomalaisten tieteiskirjoittajien parissa. Tänä vuonna palkinnosta kilpaili 30 novellia, ja äänestämässä oli yhteensä 51 suomalaista scifin ja fantasian ystävää.

Atorox 2014 – kymmenen kärki

  1. Jussi Katajala: Mare Nostrum (Huomenna tuulet voimistuvat)
  2. 2. Shimo Suntila: Milla ja Meri (Portti 2/13)
  3. 3. Miikka Pörsti: Raportti. Mikä johti operaatio Tähtivaeltajan epäonnistumiseen? (Tähtivaeltaja 4/13)
  4. 4. Leila Paananen: Ausa ja erakko (Kultakuoriainen #6)
  5. 5. Tero Niemi: Lorelein laulu (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
  6. 6. Tero Niemi ja Anne Salminen: Rovaniemen kuilu (Hurtan koodeksi)
  7. 7. Jussi Katajala: Jotta taidat suomen kielen (Ajan poluilla)
  8. 8. Magdalena Hai: Siivekäs mies Isaac (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
  9. 9. Anne Leinonen: Falachustin talossa (Steampunk! Höyryä ja helvetinkoneita)
  10. 10. Anne Leinonen: Tuonenkalma, surmansuitset (Kuun pimeä puoli)

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...