Atorox Heikki Nevalalle

Atorox

Turun Science Fiction Seura ry. jakoi tieteiskirjallisuuspalkinto Atoroxin scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconissa Jyväskylässä lauantaina 17. heinäkuuta.

Vuoden 2010 Atorox-palkinnon voittaja on Heikki Nevala novellillaan Koneesta sinä olet syntyvä. Kakkossijalla on J. Pekka Mäkelän Kolmekymmentä vuotta, ja kolmanneksi sijoittui Anne Leinosen Pienen rasian jumala.

Turun Science Fiction Seura ry. on jakanut Atorox-palkinnon parhaalle edellisenä vuonna julkaistulle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille jo vuodesta 1983, eli palkinto jaettiin nyt 28. kerran. Palkinto on nimetty nimimerkki Outsiderin (Aarne Haapakoski, 1904 – 1961) Atorox-robotin mukaan. Atorox on maamme vanhin tieteiskirjallisuuspalkinto, ja se on erittäin arvostettu suomalaisten tieteiskirjoittajien parissa. Tänä vuonna palkinnosta kilpaili 27 novellia, ja äänestämässä oli yhteensä 49 suomalaista scifin ja fantasian ystävää.

Ääntenlaskutapa on samanlainen kuin esim. Hugo-palkintoa valittaessa. Pisteiden jakamisen sijaan äänestäjät äänestävät niin monta novellia kuin he katsovat ansaitsevan palkinnon ja sijoittavat ne paremmuusjärjestykseen. Voittaja valitaan sijoitusten perusteella siten, että ensin lasketaan ykkössijoitukset, ja sen jälkeen viimeiseksi jääneiden äänet jaetaan uudelleen novelleille, jotka ko. äänestäjät ovat asettaneet kakkoseksi. Näin jatketaan, kunnes saadaan voittajaksi novelli, joka mahdollisimman monen mielestä ansaitsisi voittaa.

Atorox 2010 – kymmenen kärki

1. Heikki Nevala: Koneesta sinä olet syntyvä (Portti 4/09)
2. J. Pekka Mäkelä: Kolmekymmentä vuotta (Tähtivaeltaja 1/09)
3. Anne Leinonen: Pienen rasian jumala (Portti 1/09)
4. Tomi Jänkälä: Keskikesällä Harri (Usva 4/09)
5. Petri Salin: Requiem sudelle (Portti 1/09)
6. Timo Männikkö: Miekkaa mahtavampi (Portti 2/09)
7. Marika Riikonen: Terveisiä älylliseltä elämältä (Tähtivaeltaja 4/09)
8. Jussi Katajala: Lemminkäisen kuolema (Tuhansien zombien maa)
9. Tomi Jänkälä: Veden vangit (Usva 2/09)
10. Mika-Petri Lauronen: Mäyränä nummia tonkii (Portti 1/09)

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 087 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...