Finlandia Junior Siri Kolulle

Siri Kolun kirja Me Rosvolat on voittanut tämän vuoden Finlandia Junior -palkinnon. Valinnan teki näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, joka piti Kolun kirjan maailmasta, joka oli paikoin outo ja hämmentävä. Lisäksi Björkman piti kirjassa käytetystä kielestä.

Kirja kertoo tavallisesta tytöstä, joka maantierosvoperhe kaappaa kesken mummolamatkan. Kirja syntyi, kun Kolu halusi kirjoittaa tarinan viisivuotiaalle merirosvoja rakastavalle pojalleen, joka pitää vauhdista ja suurista tunteista. Kirja sopii myös tytöille, eikä Kolun mielestä lastenkirjoja pitäisikään turhaan korvamerkitä joko tyttöjen tai poikien kirjoiksi.

Siri Kolulta on aiemmin ilmestynyt romaani Metsänpimeä. Kolu on jo jättänyt kustantajalle Me Rosvoloiden jatko-osan käsikirjoituksen, joten lisää on luvassa.

Lue lisää: Finlandia Junior meni anarkistiselle lastenromaanille

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...