Kirjaviikko 3.3.2017

Kirjaviikko on Kirjavinkkien uutiskatsaus viikon kirjallisiin uutisiin. Perjantaisin julkaistava Kirjaviikko kerää viikon tärkeimmät kirjallisuusuutiset yhteen.

Kainuun kirjallisuuspalkinto Risto Oikariselle

Nälkämaan lauluRisto Oikarinen voitti Kainuun kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Nälkämaan laulu. Saksofonistin junamatkasta Helsingistä Kajaaniin kertova teos on raadin mukaan kerronnaltaan rentoa ja kieleltään virheetöntä.

Kainuun kirjallisuuspalkinto jaetaan teokselle, joka kertoo Kainuusta tai on Kainuun Kirjailijat ry:n jäsenen tuotantoa. Tänä vuonna palkintona oli taiteilija Jaakko Leppäsen piirros ja riisi paperia seuraavaa teosta varten.

Asiasta uutisoi Kirjasampo.

Sata sanaa -kirjoituskilpailu avattu

hikkaj: Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri järjestää Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Sata sanaa -kirjoituskilpailun. Kaunokirjallisen tekstin pituus on tasan sata sanaa. Otsikkoa ja nimimerkkiä ei lasketa mukaan.

Kilpailu alkoi Kalevalan päivänä ja päättyy 30.5.2017. Parhaat työt palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla.

Tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet löydät Ukrin sivuilta.

Lasten LukuVarkaus -ehdokkaat nimetty

Mikko: Lasten LukuVarkaus -palkinnon ehdokkaat on nimetty. Vuonna 2017 ehdolla ovat Anneli Kannon Kulkurikaksikko (Karisto), Mari Kujanpään Emman salainen toive (Otava), Heikki Lehikoisen Kuningas Faravidin testamentti (Teos), Salla Simukan Sisarla (Tammi), Esko-Pekka Tiitisen Dada-kissa ja Populuksen popcornit (Lasten Keskus) sekä Jutta Tynkkysen Etsivätoimisto Mysteeri ja Pyhän Birman safiiri (Myllylahti).

Palkinnon arvo on 3 500 euroa. Palkinnon ovat perustaneet Varkauden kaupunki ja Stora Enso Oyj. Voittajan valitsee kuudesta varkautelaisesta lapsesta muodostuva raati. Raatilaiset ovat neljäs- ja viidesluokkalaisia. Voittajat julistetaan Vekaravarkaus-viikolla kesäkuussa.

Puluboi lennähtää valkokankaalle

Veera Salmen suositut Puluboi-kirjat siirtyvät valkokankaalle. Puluboin ja Ponin kirjaan perustuva leffa saa nimekseen luontevasti Puluboin ja Ponin leffa. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Veera Salmi ja Hannamaija Matila (Salatut elämät, Rakkauden rasvaprosentti).

Hyvänä uutisena elokuvan ohjaa Mari Rantasila, joka on aikaisemmin tehnyt hienoa työtä Risto Räppääjä -elokuvien parissa. Elokuva kuvataan ensi kesänä Helsingin Kalliossa. Teatterilevitykseen elokuva pääsee kesällä 2018.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 966 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...