Kuvastaja 2014: Helena Wariksen Talviverinen

Helsingin Kirjamessuilla jaettiin vuoden 2014 Kuvastaja-palkinto. Palkinnon voitti Helena Waris teoksellaan Talviverinen. Waris on totisesti Kuvastaja-raadin suosiossa, sillä Pohjankontu-sarjan jokainen osa on nyt voittanut Kuvastaja-palkinnon. Helena Waris on näin ollen ensimmäinen kirjailija, joka on voittanut Kuvastajan kolme kertaa (Pasi Ilmari Jääskeläisellä on kaksi Kuvastaja-voittoa).

Raati kuvaili voittajaa näin: ”Teos toimii todella hyvin itsenäisenä kirjana vaikka on trilogian kolmas osa.” ”Sarjassa on hyvin käytetty suomalaista maisemaa ja mytologioita luomaan jotain uutta ja omaperäistä.” ”Kirja sitoi erittäin hyvin sarjan aiempien kirjojen lankoja ja kiteytti koko sarjan tarinan. Keskittyminen yhteen hahmoon tarjosi eheän kokonaisuuden, jossa saattoi elää Troin ajatusten mukana. Mustarinta-jakso oli erityisen onnistunut, valotti aiemmista kirjoista arvoitukselliseksi jääneen paikan erikoista tunnelmaa.” ”Kirja oli todella koukuttava, sitä oli vaikea laskea käsistään.”

Onnittelut Helena Warikselle!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...