Man Booker -palkinto Hilary Mantelille

Hilary Mantel voitti vuoden 2012 Man Booker -kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Syytettyjen sali. Voitto on melkoinen tapaus, sillä saman sarjan edellinen osa Susipalatsi voitti Bookerin vuonna 2009. Mantel sai palkinnoksi 50 000 puntaa ja rutkasti lisäpotkua Syytettyjen salin myyntiin.

Mantel on näin ensimmäinen britti, joka on voittanut Bookerin kahdesti. Ensimmäinen tuplavoittaja hän ei ole, kaksi Bookeria on aikaisemmin voittaneet eteläafrikkalainen J.M. Coetzee ja australialainen Peter Carey.

Palkintoon olivat ehdolla myös Tan Twan Engin The Garden of Evening Mists, Deborah Levyn Swimming Home (And Other Stories), Alison Mooren The Lighthouse, Will Selfin Umbrella ja Jeet Thayilin Narcopolis. Vedonvälittäjät pitivät Mantelia niukkana ennakkosuosikkina Will Selfin edellä.

Tämä voitto asettaa varmasti hieman paineita trilogian kolmatta osaa kohtaan…

Virallinen lehdistötiedote.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...