Nova 2014: Tuukka Tehnusen Ugrilainen tapaus

Valtakunnallisen Nova-novellikilpailun tulokset julkistettiin Finncon-tapahtumassa Jyväskylässä lauantaina 12.7.2014. Kilpailun voittajaksi selvisi tamperelainen Tuukka Tehnunen novellilla ”Ugrilainen tapaus”. Toiseksi tuli honkajokelainen Anu Korpinen novellilla ”Tähden hauta” ja kolmanneksi pattijokelainen Taru Hautala novellilla ”Jo joutui armas eilinen”. Toisen sijan saanut Anu Korpinen sijoittui myös yhdeksänneksi yhdessä Eero Korpisen kanssa kirjoitetulla novellilla.

Tänä vuonna viidettätoista kertaa järjestettyyn kilpailuun lähetettiin tänä vuonna yhteensä 198 novellia, mikä on uusi ennätys. Ennätykseen lienee osasyynä se, että kilpailuun pystyi ensimmäistä kertaa osallistumaan sähköpostitse.

Finalistinovellit olivat tänäkin vuonna monenlaisia. Mukana oli niin scifiä, perinteisiä vampyyri- ja ihmissusitarinoita kuin Kalevalasta ja suomalaisesta kansanperinteestä inspiroitunutta fantasiaa.

Nova on palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, ja sen tarkoituksena on sekä kannustaa kirjoittamaan että kouluttaa kirjoittajia. Kaikki osallistujat saavat yleispalautteen ja 25:n kärki henkilökohtaisen palautteen. Kilpailun järjestävät Suomen Tieteis- ja Fantasiakirjoittajat ry ja Turun Science Fiction Seura ry.

Esiraati, johon kuuluivat Taru Hyvönen ja Henna Sinisalo, arvosteli kaikki novellit ja valitsi niistä finaaliin 26 parasta, joista tuomaristo valitsi kymmenen kärjen. Tuomareina toimivat tänä vuonna kirjailija Magdalena Hai, viime vuoden Nova-voittaja Anna Malinen, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, spefikirjoittaja Tarja Sipiläinen sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen.

Tulokset:

  1. Tuukka Tenhunen: Ugrilainen tapaus (200 €)
  2. Anu Korpinen: Tähden hauta (100 €)
  3. Taru Hautala: Jo joutui armas eilinen (50 €)
  4. Susanna Hynynen: Synninsyöjä (40 €)
  5. Liisa Näsi: Näkemisen taito (40 €)
  6. Maarit Leijon: Pyytävä tyttö (40 €)
  7. Inkeri Kontro: Hiljaa hiipuu hiillos (40 €)
  8. Eero ja Anu Korpinen: Hämärän tyttö, suvannon sulho (40 €)
  9. Maiju Ihalainen: Maan mahlaa (40 €)
  10. Inkeri Kontro: Välitilassa (40 €)

Loppukilpailuun pääsivät lisäksi seuraavat nimimerkit: Alvari kananvahti, Fräulein Swartz, G. L. S., Helmen Valkea, Ikara, Kaitokangas, Laiskiainen, Lazslo Lazuli, maori, Nomparelli, nuuskamuikkunen, Per Simon, porkkana, squire, taidenalle sekä Turmion turnipsi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 085 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...