Rakkaudesta kirjaan -palkinto Toni Jerrmanille

Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin Toni Jerrmanille pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä kulttuurityöstä tieteis-, fantasia– ja kauhukirjallisuuden parissa. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja se jaettiin Helsingin kirjamessuilla.

Kriteereinä 5000 euron palkinnon myöntämiselle on pitkään ja ansiokkaasti tehty työ lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden aseman edistämiseksi. Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman on tehnyt yli 25 vuotta pitkäjänteistä ja pyyteetöntä kulttuurityötä tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden parissa. Jerrman on sekä päätoimittajana että työssään sanomalehtikriitikkona, radiotoimittajana ja luennoitsijana esitellyt niin genrekirjallisuuden historiaa kuin lukuisia laadukkaita ja Suomessa aiemmin tuntemattomia kirjailijoita.

Toni Jerrmanin perustamaa Tähtivaeltaja-palkintoa on jaettu vuodesta 1986 ja sen sisarpalkintoa Tähtifantasiaa vuodesta 2007. Jerrman on ollut 1980-luvulta asti avainhenkilönä kehittämässä Finnconia, vuosittain järjestettävää kirjallisuuspainotteista science fiction-, fantasia- ja kauhufestivaalia, joka on lajissaan Euroopan suurimpia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 975 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...