Rakkaudesta kirjaan -palkinto Toni Jerrmanille

Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin Toni Jerrmanille pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä kulttuurityöstä tieteis-, fantasia– ja kauhukirjallisuuden parissa. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja se jaettiin Helsingin kirjamessuilla.

Kriteereinä 5000 euron palkinnon myöntämiselle on pitkään ja ansiokkaasti tehty työ lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden aseman edistämiseksi. Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman on tehnyt yli 25 vuotta pitkäjänteistä ja pyyteetöntä kulttuurityötä tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden parissa. Jerrman on sekä päätoimittajana että työssään sanomalehtikriitikkona, radiotoimittajana ja luennoitsijana esitellyt niin genrekirjallisuuden historiaa kuin lukuisia laadukkaita ja Suomessa aiemmin tuntemattomia kirjailijoita.

Toni Jerrmanin perustamaa Tähtivaeltaja-palkintoa on jaettu vuodesta 1986 ja sen sisarpalkintoa Tähtifantasiaa vuodesta 2007. Jerrman on ollut 1980-luvulta asti avainhenkilönä kehittämässä Finnconia, vuosittain järjestettävää kirjallisuuspainotteista science fiction-, fantasia- ja kauhufestivaalia, joka on lajissaan Euroopan suurimpia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.