Rakkaudesta kirjaan -palkinto Toni Jerrmanille

Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin Toni Jerrmanille pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä kulttuurityöstä tieteis-, fantasia– ja kauhukirjallisuuden parissa. Palkinnon arvo on 5 000 euroa ja se jaettiin Helsingin kirjamessuilla.

Kriteereinä 5000 euron palkinnon myöntämiselle on pitkään ja ansiokkaasti tehty työ lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden aseman edistämiseksi. Tähtivaeltaja-lehden päätoimittaja Toni Jerrman on tehnyt yli 25 vuotta pitkäjänteistä ja pyyteetöntä kulttuurityötä tieteis-, fantasia- ja kauhukirjallisuuden parissa. Jerrman on sekä päätoimittajana että työssään sanomalehtikriitikkona, radiotoimittajana ja luennoitsijana esitellyt niin genrekirjallisuuden historiaa kuin lukuisia laadukkaita ja Suomessa aiemmin tuntemattomia kirjailijoita.

Toni Jerrmanin perustamaa Tähtivaeltaja-palkintoa on jaettu vuodesta 1986 ja sen sisarpalkintoa Tähtifantasiaa vuodesta 2007. Jerrman on ollut 1980-luvulta asti avainhenkilönä kehittämässä Finnconia, vuosittain järjestettävää kirjallisuuspainotteista science fiction-, fantasia- ja kauhufestivaalia, joka on lajissaan Euroopan suurimpia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...