Sarjakuva-Finlandia 2012 Näkymättömille käsille

Ville Tietäväisen sarjakuvaromaani Näkymättömät kädet saa vuoden 2012 Sarjakuva-Finlandian. Voittajan valitsi näyttelijä Armi Tolvanen ja palkinto myönnettiin 4.5.2012 Tampere kuplii -festareilla. 5000 euron arvoisen palkinnon myöntää festivaali yhdessä Tampereen kaupungin kanssa.

Näkymättömät kädet kertoo marokkolaisesta Rashidista, joka lähtee laittomana siirtolaisena Espanjaan tomaattifarmeille töihin. ”Tämä ohittamattoman tärkeä teos kouraisee ja koskettaa syvältä, jättäen lukijaansa pysyvän jäljen, kuten hyvä taide onnistuessaan tekee. Kerronta on tarkkaa ja sen rytmi täydellinen. Tämä tarina on todellinen ja sen ihmiskohtalot aitoja, mutta Tietäväinen ei asetu aiheensa yläpuolelle”, Toivanen kertoo palkinnon perusteluissa.

Virallinen lehdistötiedote (pdf). Sarjakuva-Finlandian sivut.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...