Scifi-käännöspalkinto kaipaa lahjoituksia

Science Fiction and Fantasy Translation Awards -käännöspalkinto kaipaa lahjoituksia. Kääntäminen on heikosti palkattua puuhaa ja palkinto haluaisi motivoida kääntäjiä rahapalkinnoilla. Ensimmäiset palkinnot jaetaan ensi vuonna ja tavoitteena on kerätä 2000 dollaria palkintorahaa kokoon, jotta voitaisiin jakaa neljä 500 dollarin palkintoa.

Lahjoituksia otetaan vastaan palkinnon nettisivuilla. Lahjoittajien motivoimiseksi kaikkien 14.1.2011 mennessä lahjoituksen tehneiden kesken arvotaan palkintoja. Muun muassa Neil Gaiman ja Jeff VanderMeer lahjoittavat nimikirjoituksella varustettuja kirjojaan arvontaan. Täysi lista löytyy A Fund Raiser (with Prizes!) -blogimerkinnästä.

Palkinto myönnetään sekä palkitun teoksen kääntäjälle että kirjoittajalle. Tarkoituksena on sekä nostaa laadukkaan ei-englanninkielisen kirjallisuuden mainetta että tukea kääntäjiä. Palkintoja myönnetään vain englanniksi käännetyille kirjoille.

SFFTA:n nettisivuilta löytyi blogimerkintä New from Finland, jossa mainitaan Johanna Sinisalon Linnunaivojen ilmestymisestä käännöksenä — sekin on siis mukana kisaamassa ensimmäisistä palkinnoista. Novellisarjasta tämänhetkiseltä ehdokaslistalta löytyy Usva Internationalissa ilmestyneet novellit ja myös muita suomalaisia novelleja.

Ensimmäiset voittajat julkistetaan Eaton Conferencessa helmikuun puolivälissä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...