Suomi hakee WorldCon-tapahtumaa

Suomalaiset science fiction -harrastajat ovat päättäneet hakea vuoden 2017 World Science Fiction Conventionia Helsinkiin. Lyhyemmin Worldconina tunnettu maailman tärkein tieteis- ja fantasiafiktion harrastajien kokoontuminen kerää vuosittain 3000–6000 alan harrastajaa ja ammattilaista viisipäiväiseen tapahtumaan.

Vuoden 2017 Worldconin pitopaikasta äänestetään vuoden 2015 Worldconissa, joka järjestetään Spokanessa, Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa. Vuoden 2017 Worldconista kilpailevat Helsingin kanssa tällä hetkellä Kanadan Montréal ja Japanin Tokio. Päätöksen Worldconin pitopaikasta tekevät Spokanen Worldconin osallistujat ja kannatusjäsenet.

Suomalaisten tieteisharrastajien on seuraavien kahden vuoden aikana vakuutettava kansainvälinen science fiction -harrastajien yhteisö kyvystään järjestää Worldcon ja siitä, että Helsinki on sopiva paikka tällaiselle suurtapahtumalle. Suomalaisten etuna on hyvä maine tuhansia ihmisiä keräävän science fiction- ja fantasiatapahtuma Finnconin järjestäjinä. Myös Worldconin pitopaikaksi kaavailtu Helsingin messukeskus täyttää kansainväliset kriteerit. Vuoden 2017 Helsingin Worldcon juhlistaisi samalla Suomen 100-vuotispäiviä tuomalla mukaan tulevaisuuteen suuntautuvan aspektin.

Suomalaisten ohella vuoden 2017 Helsingin Worldcon -hankkeen takana on verkosto kansainvälisiä science fiction -harrastajia, joita yhdistää halu tehdä tapahtuma tuoreella tavalla korostaen sen kansainvälisyyttä. Pääosin sama kansainvälisten ja suomalaisten harrastajien verkosto haki Worldconia myös vuodelle 2015. Tämän vuoden Worldconissa San Antoniossa Teksasissa suomalaiset kuitenkin hävisivät äänestyksen äänin 645–610 Spokanelle.

”Uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa tällä kertaa. Vuoden 2015 kampanja onnistui erinomaisesti ja nyt meidät ja meidän kykymme tunnetaan maailmalla”, sanoo Helsinki in 2017 -hankkeen puheenjohtaja Eemeli Aro.

Lisätietoja Helsinki in 2017 -bidistä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 085 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...