Tähtifantasia 2014: Bruno Schulzin Kanelipuodit

Vuoden 2014 Tähtifantasia-palkinto jaettiin Finncon-tapahtumassa Bruno Schulzin teokselle Kanelipuodit ja muita kertomuksia. Kirjan on julkaissut suomeksi Basam Books ja suomentanut Tapani Kärkkäinen.

Raati kommentoi teosta muun muassa näin:

Schulzin proosa on sukua 1900-luvun alkupuolella syntyneelle weird fictionille. Tämä fantasian muoto sivuaa myös kauhua ja tieteiskirjallisuutta. Samaan aikaan erilaiset modernistiset liikkeet kuten symbolismi ja surrealismi alkoivat tutkia ihmisen kokemusta hämmentävästi muuttuneessa maailmassa. Schulzin vaikutus onkin nähtävissä monen uuskummaa (new weird) edustavan nykykirjailijan tuotannossa.

Hahmottamalla maailmaa uudella tavalla Bruno Schulz on fantasian ytimessä. Kirjan monikerroksinen sisältö avautuu psykologisille, yhteiskunnallisille ja mystisille tulkinnoille ja kutsuu useisiin lukukertoihin. Tapani Kärkkäisen monta vuotta työstämä suomennos on mestarillinen – teksti soljuu lukijan mielen läpi kuin lähteen vesi.

Lisää perusteluja voit lukea raadin lehdistötiedotteesta.

Lyhytlistalle pääsivät Aloysius Bertrandin Yön Kaspar, Eowyn Iveyn Lumilapsi, C. S. Lewisin Kasvoista kasvoihin ja Catherynne M. Valenten Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...