Tähtifantasia 2016: Shaun Tanin Etäisten esikaupunkien asioita

Vuoden 2016 Tähtifantasia-palkinto jaettiin Finncon-tapahtumassa Shaun Tanin teokselle Etäisten esikaupunkien asioita. Kirjan on julkaissut suomeksi Lasten keskus ja suomentanut Jaana Kapari-Jatta.

Raati kommentoi teosta muun muassa näin:

Tanin tiivis ilmaisu yhdistää novellistiikkaa, runoutta, kuvataidetta ja sarjakuvaa. Kuvat antavat uuden näkökulman tarinaan ja toisinaan kerronta etenee pelkästään kuviensa kautta. Tarinoiden loput jäävät avoimiksi, lukija jää täydentämään aukkoja mielessään ja pohtimaan esitettyjä kysymyksiä.

Tan kiinnittää huomion havaitsemis- ja käsityskykymme rajallisuuteen. Toisesta kulttuurista tuleva vieras voi ihastua asioihin, joita pidämme omassa ympäristössämme itsestäänselvyyksinä. Kokoelma on lohdullista luettavaa: se kertoo että lapsellinen kyky nähdä todellisuus ihmeellisenä voidaan löytää uudelleen. Kun kaduilla alkaa vaeltaa risuista muodostuneita olentoja, ihmiset keskittyvät pitämään niitä pois nurmikoilta sadettimilla. Vailla osoittelevuutta tarinat kertovat, että ihminen ei ole maailmankaikkeuden keskipiste. Luonto on ollut olemassa ennen meitä ja kulkee omaa tietään.

Lisää raadin perusteluja voi lukea lehdistötiedotteesta.

Lyhytlistalle pääsivät: Haruki Murakami: Maailmanloppu ja ihmemaa, Siri Petterson: Odininlapsi, Patrick Rothfuss:Viisaan miehen pelko, Markku Sadelehto: Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhukertomuksia

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...