Tähtivaeltaja 2011 jaettu

Maarit Verrosen romaani Kirkkaan selkeää (Tammi) on voittanut Helsingin Science Fiction Seuran Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 2010 parhaana suomeksi ilmestyneenä tieteiskirjana.

Palkintoa on jaettu jo 26 vuoden ajan, mutta Verrosen voitto oli vasta kolmas kotimainen voittaja. Edelliset kotimaiset voittajat ovat Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa vuonna 2006 ja Pasi Jääskeläisen Missä junat kääntyvät vuonna 2001.

Palkintoraadin perusteluita voit lukea tarkemmin raadin lehdistötiedotteesta. Verrosen teosta kommentointiin muun muassa näin: ”…kirja näyttää lakonisesti, ilmeenkään värähtämättä, mihin viattomasti alkaneet kehityskulut lopulta johtavat. Tarina iskee täysillä juuri meidän aikaamme, ekstrapoloi uskottavasti jo nyt läsnä olevia ilmiöitä, kuten muukalaisvihaa ja sosiaalista eriarvoisuutta.” ja ”Kylmäävintä Verrosen omaäänisesti kerrotussa visiossa on huomio, kuinka kukaan ei reagoi vähän kerrallaan eteneviin muutoksiin.”

Kirjavinkit onnittelee Maarit Verrosta voiton johdosta!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...