Tähtivaeltaja 2012 Kvanttivarkaalle

Hannu Rajaniemen Kvanttivaras (Gummerus 2012, suomentanut Antti Autio) voitti vuoden 2011 parhaalle suomenkieliselle science fiction -kirjalle myönnettävän Tähtivaeltaja-palkinnon.

Raati perusteli valintaansa ylisanoja säästelemättä: ”Kyseessä on uskomattoman suvereeni yhdistelmä tieteellisiin teorioihin perustuvaa idearyöppyä, koukuttavaa viihdettä ja kirjallista lahjakkuutta. Kvanttivaras on mestarillinen saavutus, joka päihittää kansainvälisen tieteiskirjallisuuden tunnetuimmat tekijät heidän omassa pelissään.”

Kirjaa luonnehdittiin myös näin: ”Kvanttivaras on vaikuttavan ehjä ja moniulotteinen kirja, joka sisältää kymmenittäin kutkuttavia tieteisideoita upotettuna vauhdikkaaseen, mielikuvituksen lentoa ja ihmeentuntua pursuavaan mysteerijuoneen. Harva teos onnistuu olemaan samalla näin älykäs ja näin viihdyttävä.”

Tähtivaeltaja-raadissa olivat tänä vuonna Hannu Blommila, Toni Jerrman, Elli Leppä ja Antti Oikarinen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 083 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...