Tähtivaeltaja-palkinto Kiduttajan varjolle

Vuoden 2013 Tähtivaeltaja-palkinnon on voittanut Gene Wolfen romaani Kiduttajan varjo, jonka on suomeksi julkaissut Gummerus ja suomentanut Johanna Vainikainen-Uusitalo. Alkuteos ilmestyi jo vuonna 1980, joten todetaan vain, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja toivotaan, että Gummerus julkaisee upean neliosaisen sarjan loputkin osat.

Tähtivaeltaja-raati kehui teosta muun muassa näin:

Severianin väliin jopa epäluotettava kertojanääni kantaa tarinan koko painon. Wolfe ei selittele turhia, vaan antaa lukijan tehdä omat johtopäätöksensä kutkuttavan aineiston yksityiskohdista. Kuten kaikki todelliset suurteokset, Kiduttajan varjo jättää lukijalle myös riittävästi tulkinnanvaraa vetää nykyisyyden ja tulevaisuuden keskinäisistä suhteista omat johtopäätöksensä.

Lue lisää lehdistötiedotteesta: Tähtivaeltaja-voittaja 2013.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 086 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...