Teos järjestää fantasia- ja scifi-kilpailun

Kustannusosakeyhtiö Teos järjestää suuren fantasia- ja scifi-kirjoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille fantasia- tai tieteiskirjallisuuteen kuuluville romaanikäsikirjoituksille, jotka ovat perillä Teoksessa 31.3.2011 mennessä.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kustannustoimittaja Maarit Halmesarka, kustantaja Silja Hiidenheimo, kirjailija Mikko Rimminen sekä tuomariston puheenjohtajana kirjailija Johanna Sinisalo.

”Fantasia ja science fiction – niin suosittuja kirjallisuudenlajeja kuin ne maassamme ovatkin – nähdään monesti lajityyppeinä suppeasti. Fantasia ja scifi ovat suuren yleisön silmissä usein vain Taru sormusten herrasta -tyyppisiä, myyttisiä satuseikkailuja tai avaruusmatkoihin ja tulevaisuuden tekniikkaan keskittyviä jännäreitä. Lajityyppien sateenvarjon alle mahtuu kuitenkin oikeastaan kaikki kirjallisuus, jossa arkitodellisuuden rajat rikotaan – tehtiin se sitten surrealismin, kauhun tai vaikkapa satiirin keinoin. Suomesta on pitkään puuttunut tämän lajin romaanikilpailu, ja Teos pyrkii nyt osaltaan täyttämään tämän mustan aukon”, kilpailuraadin puheenjohtaja Johanna Sinisalo kommentoi.

Kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconissa Turussa kesällä 2011. Tämänvuotinen Finncon järjestetään Jyväskylässä 16.–18. heinäkuuta (Kirjavinkkien päätoimittaja on muuten paikalla esittelemässä korttipelikirjaansa ja pelaamassa historiallisia korttipelejä, tulkaa moikkaamaan).

Pääpalkintona kilpailun voittaja saa 5 000 euroa sekä kustannussopimuksen, joka takaa voittajaromaanin julkaisun kevään 2012 aikana. Lisäksi muille ansioituneille käsikirjoituksille voidaan jakaa tunnustuspalkinto, mikä merkitsee työn lunastamista Teos-kustannukselle ja sen julkaisemista lähivuosina. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät Teoksen kilpailusivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.