Tieto-Finlandia Vesa Sirénille

Vesa Sirén on voittanut vuoden 2010 Tieto-Finlandia-palkinnon kirjallaan Suomalaiset kapellimestarit – Sibeliuksesta Saloseen, Kajanuksesta Franckiin. Kirjan on julkaissut Otava ja se on parhaillaan Kirjavinkkien toimituksen luettavana ja arvioitavana, joten arvostelumme ilmestyy lähiaikoina (päivitys: arvostelu löytyy yllä olevan linkin takaa). Voittajan valitsi Sinikka Salo. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

Ehdokasasettelun yhteydessä Sirénin kirjaa kuvailtiin näin:

Musiikkitoimittaja Vesa Sirénin kirjoittama Suomalaiset kapellimestarit on kattava teos suomalaisen orkesterin johtamisen osaamisen ja ”tuotemerkin” syntymisestä. Samalla teos kuvaa suomalaisen klassisen musiikin orkesterikulttuurin syntyä ja siinä vaikuttaneita tekijöitä ja henkilöitä.

Teos pohjaa laajaan ja perusteelliseen lähdeaineistoon ja haastatteluihin. Haastatteluotteet lisäävät hyvin kirjoitettuun teokseen kapellimestareiden ja musiikkivaikuttajien omaa ääntä, jopa huumoria, joka entisestään parantaa kattavan kirjan luettavuutta ja tuo kuvatut henkilöt lähemmäksi lukijaa.

Teos on myös kuvaus suomalaisen kulttuuri-identiteetin syntymisestä ja suomalaisesta erityisalan johtajuudesta, josta on tullut kansainvälisesti kysytty osaamistuote jo kauan ennen brändiajattelua.

Lue lisää Hesarista: Tieto-Finlandia Vesa Sirénin kapellimestarikirjalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.