Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot 2014

Shell's Angles

Suomen Nuorisokirjailijoiden jakaman Topelius-palkinnon korkeatasoisesta nuortenkirjasta sai vuonna 2014 Jyri Paretskoi kirjallaan Shell’s Angles. Korkealaatuiselle lastenkirjalle myönnettävän Arvid Lydecken -palkinnon sai Johanna Hulkko teoksellaan Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus.

Raati perusteli Shell’s Anglesin voittoa näin:

Shell’s Angles on ajankohtaisten teemojen kirja: perheväkivalta, nuorten pelihimo ja alkoholin käyttö. Kirjan vahva poikanäkökulma kuvaa osuvasti pienen paikkakunnan nuoria ja heidän elämäänsä. Nuoret ovat nuoria, asuivat he sitten missä tahansa. Paretskoi menee kirjassaan taitavasti teini-ikäisten nuorten ja etenkin poikien mielenmaisemaan. Kirja korostaa ystävyyden merkitystä, parhaimmalle kaverille voi ja uskaltaa kertoa kipeimmistäkin asioista. Kirjan päähenkilöt huomaavat, että monta asiaa oppii juuri kantapään kautta.

Geoetsivät-kirjasta sanottiin näin:

Geoetsivät ja rahakäärön arvoitus on paitsi jännittävä myös hauska huumorilla sävytetty kirja. Lastenromaaniksi se on tapahtumarikas, aidonoloinen ja uskottava. Kirjan teemoina ovat ystävyys ja luottamus. Kirjassa tulevat esille myös erilaiset perhesuhteet. Päähenkilön kahden isän taloutta ei korosteta, vaan se käsitellään hienovaraisesti, luonnollisena asiana. Kirjan tarina kantaa alusta loppuun. Kirja vie lukijansa geokätköilyn maailmaan, joka on täynnä seikkailuja. Kirjan ansioksi voi sanoa myös sen selkeän fonttikoon, mikä helpottaa kirjan lukemista.

Lähde: Suomen Nuorisokirjailijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.