Vuoden Johtolanka 2012 Pekka Hiltuselle

Pekka Hiltunen on voittanut Vuoden Johtolanka -palkinnon. Edellisen vuoden merkittävimmästä kotimaisesta dekkariteosta myönnettävä palkinto annettiin Hiltuselle esikoisromaanin Vilpittömästi sinun johdosta. Palkinnon myöntää Suomen dekkariseura ry.

Raati – Juha Roiha, Ritva Sorvali ja Tiina Torppa – perusteli Hiltusen palkitsemista näin:

Vilpittömästi sinun on taitavasti rytmitetty, intensiivinen ja jännittävä psykotrilleri. Kirja luo uuden, korkean standardin termille ’älykäs viihde’. Romaani ravitsee niin ajattelua kuin tunteitakin. Vaikka tarinassa kulkevat mukana eurooppalainen ihmiskauppa, poliittinen populismi ja aikamme työelämän raaka peli, kirjailija ei saarnaa. Esikoisteoksellaan Hiltunen ottaa paikkansa dekkarikirjallisuudessa, jossa tavalliset ihmiset selvittävät rikoksia. Hiltusen päähenkilöt, Lontooseen asettuneet suomalaisnaiset, Lia ja Mari vievät lukijan matkalle aikamme maailmaan. Kirjan alussa Lia näkee murhatun ruumiin. Näky ei jätä häntä rauhaan. Pian Lia kohtaa Marin, joka arveluttavin keinoin puuttuu vääryyksiin. Näin tarina kysyy, pyhittääkö tarkoitus keinot. Moraalisten kysymysten rinnalla teos kuvailee ihmisten ulkopuolisuutta ja tarina sisältää kasvukertomuksen aineksia.”

Vilpittömästi sinun on saanut Vuoden Johtolangan lisäksi Kaarlen palkinnon 2012 ja teos oli myös ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon voittajaksi. Kirjan käännösoikeudet on myyty jo Ranskaan, Tsekkiin ja Puolaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 087 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...