Thomas Erikson: Pelonkylväjät

Pelonkylväjät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dekkareiden luvattu maa Ruotsi tuntuu tuottavan jatkuvalla tahdilla uusia kirjailijoita, joiden tuotoksia huomataan maan rajojen ulkopuolella. Näistä tuorein kirjailija on Thomas Erikson, jonka kirja Pelonkylväjät on hänen esikoisteoksensa.

Pelonkylväjät on ensimmäinen osa sarjasta, jonka päähenkilönä toimii käyttäytymisen tutkija Alex King. Sarjaan kuuluu tässä vaiheessa kaksi muutakin osaa: Illdåd ja Vanmakt, joiden kääntäminen saattaa olla Minervan suunnitelmissa.

Kirja alkaa tehokkaasti: Alex King on pitämässä luentoa, jonka aikana tapahtuu murha. Pian hänestä tuleekin rikoksen tärkein silminnäkijä. Tämä on kuitenkin vain ensimmäinen lenkki tapahtumaketjussa, sillä murhia tulee lisää. Samaan aikaan freelance toimittaja, murhamysteeristä vastuussa olevan poliisin veli, ajautuu kirjoittamaan alamaailman vaikuttajan elämäkerran. Liittyvätkö nämä seikat toisiinsa?

En lue dekkareita usein, koska minusta ne hyvin monesti toistavat itseään. Eriksonin Pelonkylväjät tuntuu kuitenkin tuoreelta. Henkilöhahmot ovat uskottavia, arvoitus tuodaan hyvin esiin ja esitetään kypsästi.

Tarinan suurin heikkous on sen epäuskottava poliisitoiminta. Tai ainakaan minä en pureskelematta niele sitä, että murhan todistaja otetaan mukaan murhatutkimuksiin lennosta. Yhtä kaikki Pelonkylväjät on kiinnostava kirja, johon dekkarinnälkäisen lukijan kannattaa tarttua.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...