Kerstin Gier: Rubiininpuna

Rubiininpuna

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

16-vuotias Gwendolyn saa tietää, että hänellä on kyky aikamatkustukseen. Taito on periytynyt suvussa osalle ja aluksi luultiin, että kyky olisi hänen serkullaan. Asiaan liittyy paljon mystiikkaa ja epäselviä asioita. Aikamatkustusta on vuosisatoja ollut kontrolloimassa salaseura. On olemassa jokin salaisuus, jonka ratkaisussa Gwendolyn ja toinen nuori aikamatkaaja, Gideon, tulevat olemaan avainasemassa.

Rubiininpuna on ensimmäinen osa kolmiosaisesta kirjasarjasta. Tarinassa päästään oikeastaan vasta alkuun: kirjassa pohjustetaan tulevien osien tapahtumia ja loppu tulee vähän turhan yllättäen. Paljon asioita jää vielä epäselväksi, mutta niistä kai kerrotaan myöhemmin.

Tämä oli hyvä kirja, vaikka oletinkin takakannen perusteella jotain muuta. Romantiikkaa oli mukana vähemmän kuin mitä luulin ja ajattelin Gwendolynin tekevän jonkun pidemmän aikamatkan, mutta hän tekikin useita lyhyempiä.

Tällaista tytöille suunnattua nuortenfantasiaa tehdään ihan liian vähän. Teemana aikamatkustus on kiinnostava – huomattavasti mielenkiintoisempi kuin esimerkiksi vampyyrit ja muut yliluonnollisuudet, jotka ovat olleet viime vuosina fantasiakirjallisuuden suosikkiaiheita. Ainakin tämän ensimmäisen osan perusteella sarja vaikuttaa todella hyvältä ja jatko-osatkin tulevat varmasti päätymään lukulistalleni.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...