Kirjavinkkien Blogistania-äänet 2016

Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2016 parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa.

Kategoriat ovat:

  • Blogistanian Finlandia
  • Blogistanian Globalia
  • Blogistanian Kuopus
  • Blogistanian Tieto

Bloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan perjantaina 27.1.2016 klo 10.

Mikko

Finlandia

Globalia

Tieto

Kuopus

Hannu

Finlandia

Globalia

Tieto

hikkaj

Tieto

  • 3 pistettä: Lari Kotilainen: Kielen elämä – Suomen kieli eilisestä huomiseen – Miellyttävän rento ote kirjoittavalla dosentilla: saa yleensä kuivasti käsitellystä aiheesta aikaiseksi mukaansa nyhtäisevän teoksen – käydään läpi koko suomen kielen historia porukkapelillä.
  • 2 pistettä: Antti Eskola: Vanhuus – helpottava, huolestuttava, kiinnostava – Tohtori Antin seurassa ei pitkästy lukijan päästessä analysoimaan elämää monelta kantilta. Sanoisiko että viisas mies pehmenee ihmiseksi. Itsekin Eskola ilmoittaa että tuskin istuisi kapakassa -70-luvun Eskolan pöytään.
  • 1 piste: Ville Suhonen: Ompelijatar – Martta Koskisen kuolema ja elämä – Elokuvan jälkeen kerääntyi ohjaajalle lisämateriaalia, jota ei ollut elokuvan tekoaikana käytössä. Kummallista luettavaa kummallisesta poliittisesta jahdista, joka johti sodan aikana vankeuteen ja kuolemaan. Martta Koskinen jäi viimeiseksi teloitetuksi naiseksi Suomessa.

Finlandia

  • 3 pistettä: Milja Kaunisto: Luxus Menossa Ranskan vallankumous 1789-. Purppuragiljotiini-sarjan 1. osa. Vallan houkutus ja seksuaalisuus ja lankeemus ovat romaanin sisältöä. Ja armoton väkivalta. “Mitä oikeutta se on, kun se, jolla on voimakkain ääni ja painavin kirves, määrää lain?” kysyy romaanin nainen – niin lukijakin. Kansainvälinen teos – sujuva suomi alkukielenä!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...