Kirjavinkkien Blogistania-äänet 2016

Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2016 parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa.

Kategoriat ovat:

  • Blogistanian Finlandia
  • Blogistanian Globalia
  • Blogistanian Kuopus
  • Blogistanian Tieto

Bloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan perjantaina 27.1.2016 klo 10.

Mikko

Finlandia

Globalia

Tieto

Kuopus

Hannu

Finlandia

Globalia

Tieto

hikkaj

Tieto

  • 3 pistettä: Lari Kotilainen: Kielen elämä – Suomen kieli eilisestä huomiseen – Miellyttävän rento ote kirjoittavalla dosentilla: saa yleensä kuivasti käsitellystä aiheesta aikaiseksi mukaansa nyhtäisevän teoksen – käydään läpi koko suomen kielen historia porukkapelillä.
  • 2 pistettä: Antti Eskola: Vanhuus – helpottava, huolestuttava, kiinnostava – Tohtori Antin seurassa ei pitkästy lukijan päästessä analysoimaan elämää monelta kantilta. Sanoisiko että viisas mies pehmenee ihmiseksi. Itsekin Eskola ilmoittaa että tuskin istuisi kapakassa -70-luvun Eskolan pöytään.
  • 1 piste: Ville Suhonen: Ompelijatar – Martta Koskisen kuolema ja elämä – Elokuvan jälkeen kerääntyi ohjaajalle lisämateriaalia, jota ei ollut elokuvan tekoaikana käytössä. Kummallista luettavaa kummallisesta poliittisesta jahdista, joka johti sodan aikana vankeuteen ja kuolemaan. Martta Koskinen jäi viimeiseksi teloitetuksi naiseksi Suomessa.

Finlandia

  • 3 pistettä: Milja Kaunisto: Luxus  Menossa Ranskan vallankumous 1789-. Purppuragiljotiini-sarjan 1. osa. Vallan houkutus ja seksuaalisuus ja lankeemus ovat romaanin sisältöä. Ja armoton väkivalta. “Mitä oikeutta se on, kun se, jolla on voimakkain ääni ja painavin kirves, määrää lain?” kysyy romaanin nainen – niin lukijakin. Kansainvälinen teos – sujuva suomi alkukielenä!

4 kommenttia

  1. Sinun ja Hannun ääniä ei alkuun laskettu, mutta kyllä ne mukaan korjattiin. Eli homma selvä, eri juttu sitten mikä on äänien merkitys – itse hämmästelen suuresti, että miten voi olla, ettei kukaan muu muka ollut lukenut ja arvostanut Leikolan Uuden maailman katua.

  2. No sepä se. Itse järjestän lautapelipuolella vuosiäänestyksen syyskuussa, suurin osa uutuuksista kun ilmestyy lokakuussa. Syyskuussa on edellisen vuoden uutuudet hyvin ehditty pelata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.