Michelle Harrison: 13 lahjaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

13 lahjaa on 13-sarjan ensimmäinen osa. Pääosassa on Tanya, jolla on keijujen näkemisen lahja. Tanya joutuu keijuhyökkäyksen jälkeen isoäitinsä luokse, mikä ei miellytä kumpaakaan osapuolta. Ystävän kanssa aloitettu seikkailu muuttuukin vakavammaksi hetki hetkeltä eikä näkemisen lahja ole aina siunaus.

Kirjassa syvennytään vanhoihin uskomuksiin ja tarinoihin eikä ole samanlainen romanttinen pläjäys, mitä nuortenkirjat nykyään tavallisesti ovat. Keijuhoveista kerrotaan kiinnostavasti ja niihin tullaan varmasti syventymään sarjan muissa osissa. 13-sarjan kohderyhmä sijoittuu ylä- ja alaluokkien välimaastoon. Kirjassa on sopivasti jännitystä mutta lapset ovat selvästi lapsia. Juoni on aika rönsyilevä, joten kirjassa on myös vähän haastetta.

Vaikka aluksi tuntuikin uuvuttavalta taas lukea yksi nuortenkirjasarjan alku, voisin kuvitella lukevani seuraavat osat. Yksi hyvä syy on se, ettei kirjasarjassa tulla pyörittämään vain samoja hahmoja, vaan päähenkilöt vaihtuvat.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...