Volker Kutscher: Babylon Berlin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskomisario Gereon Rath on siirtynyt vastikään Kölnistä Berliiniin. Traagisen möhläyksen jälkeen maisemanvaihtoon päätynyt nuori ja kunnianhimoinen Rath hakee uralleen uutta nostetta Berliinin huoltopoliisiyksikön kautta. Rath sotkeutuu varsinaisten työtehtäviensä ohessa hankalan murhatapauksen selvittelyyn, ja omia epävirallisia tutkimuksiaan tehdessään hän ajautuu palaseksi vaarallista peliä, jossa ihmishenget ovat halpoja ja parhaatkin ystävät saattavat osoittautua pettureiksi. Toisaalta vaikean tapauksen ratkaiseminen voisi parantaa Rathin osakkeita poliisin sisällä, ja ehkäpä se vakituinen paikka murharyhmässä voisi pian olla mahdollinen.

Volker Kutscher on uusi kirjallinen tuttavuus Suomessa. Alkukielellä Gereon Rathin vaiheista kertovia dekkareita on jo useita, ja ainakin sarjan toinen osa on ilmestymässä myös suomeksi. Babylon Berlin on räväkkä avaus sarjalle. Se sijoittuu vuoteen 1929, jolloin ensimmäinen maailmansota oli vielä läheisissä muistoissa, ja jolloin kansallissosialismin ja nationalismin synkemmät aallot alkoivat vähitellen välkkyä horisontissa. Ajankuva tuo mieleen Virpi Hämeen-Anttilan mainion Björk-sarjan, mutta ehkä enemmän Kutscher on kallellaan klassisen kovapintaisen dekkarin suuntaan.

Babylon Berlin on jännittävä romaani, jonka monimutkainen juoni tiivistyy loppua kohti oikein nokkelaksi ratkaisuksi. Yhdeksi teemaksi loppua kohti nousee todistamisen taakka. Vaikka tapaus on periaatteessa selvä, syyllisten saaminen käpälälautaan on kaikkea muuta kuin triviaalia.

Babylon Berlin on melkoinen tiiliskivi, ja suoraan sanottuna karsimisen varaa kirjassa olisi. Tällaisenaan se on kuitenkin ihan viihdyttävä dekkari, ja luultavasti myös sarjan toinen osa tulee tällä suosituksella jossain vaiheessa lukulistalleni.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...