FC Kynä: Futistarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jalkapallo on maailman puhutuin kieli. FC Kynä on puolestaan Helsingissä vaikuttava kirjailijoiden jalkapallojoukkue, jonka tavoitteena ei ole välttämättä voitto, vaan päästä pelaamaan nurmikentälle. Joukkueen riveissä pelaa joukko eturivimme kirjailijoita, kuten Kari Hotakainen, Tomi Kontio, Sami Garam, Kjell Westö ja Hannu Raittila. Kirjailijoita yhdistää rakkaus maailman hienoimpaan peliin ja sen herättämät tunteet.

Futistarinoita on kokoelma lyhyttä palloproosaa kirjallisen jalkapallokollektiivin jäseniltä. Novellit on julkaistu alunperin Futari-lehdessä, jonka tilaajia ovat kaikki Suomen palloliiton lisenssipelaajat. Koska kohderyhmä koostuu varsin nuoristakin futaajista, on myös monet novelleista kirjoitettu junioreja kiinnostavista teemoista. Monet kirjoittajat muistelevat omaa nuoruuttaan, toiset taas kirjoittavat mielenkiintoisia legendoja esimerkiksi saksipotkun synnystä ja kylästä, jossa tapahtui jalkapalloihme. Useissa tarinoissa otetaan esille myös ne maan hiljaiset — kehitysmaiden köyhät lapset, kehitysvammaiset, vaihtopelaajat ja niin edelleen. Suvaitsevaisuuden ja moniarvoisuuden henki on Futistarinoissa vahvasti läsnä.

Futistarinoita on syntynyt intohimosta lajiin, ja sen tekijät tuntevat aiheensa hyvin. Siksi novellit onnistuvat siinä, mihin ne pyrkivätkin — herättämään tunteita ja avaamaan silmiä. Futistarinoita vinkkaa mielikseen, erityisesti hieman nuoremmille lukijoille.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...