Jacqueline Kelly: Luonnonlapsi Calpurnia Tate

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Calpurnia on seitsenlapsisen Taten perheen ainoa tyttö 1800-luvun lopun Texasissa. Calpurnia viettäisi mieluummin aikansa luontoa tutkien kuin keittiössä huhkien tai puikkoja kilisyttäen. Calpurnia saa odottamattomasti apua isoisältä, joka on eläköitynyt tilan pitämisestä ja harrastaa päivät pääksytysten luonnon tutkimusta omassa rauhassaan. Isoisä ottaa Calpurnian siipiensä suojiin ja auttaa tytön tiedonjanon taltuttamisessa. Onhan hän ainoa katraan lapsista, jonka hän erottaa poikajoukon seasta.

Luonnonlapsi Calpurnia Tate on ihana kirja Vihervaaran Annan hengessä. Kirjassa otetaan rohkeasti esille naisen asema omalla aikakaudellaan ja kyseenalaistetaan iänikuisia perinteitä. Kirjan jatko-osa on The Curious World of Calpurnia Tate, mitä ei valitettavasti ole suomennettu.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...