Harlan Coben: Lupaa ja vaikene

Lupaa ja vaikene

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jake Fisher rakastui kuusi vuotta sitten ja hänelle oli samantien selvää, että Natalien kanssa hän haluaa viettää loppuelämänsä. Upean kesän jälkeen rakastettu kuitenkin odottamatta ilmoitti avioituvansa toisen miehen kanssa. Hän vaatii myös Jakelta lupauksen, että tämä ei enää koskaan ota yhteyttä tai yritä etsiä häntä. Ei koskaan!

Kuusi vuotta Jake elää rauhallista ja vakaata elämää pienen yliopiston professorina. Hän muistelee edelleen tuota upeaa tyttöä, mutta on pitänyt lupauksensa. Kunnes hän sattumalta huomaa aviomiehen muistokirjoituksen lehdessä. Varmistuakseen asiasta ja ehkä tavatakseen Natalien, hän päättää mennä seuraamaan hautajaisia. Tilaisuus on peräti outo; leski ei ole Natalie ja muutenkin jotain on perusteellisesti vialla.

Jake tekee jotain, mitä ei ehkä pitäisi. Hän alkaa etsiä järjestelmällisesti Natalieta muistoinaan vain vuosien takaiset hetket ja heidän tuolloiset tunteensa sekä vahva sitoutuminen toisiinsa. Kun merkintää avioliitostakaan ei löydy, sisar ei ole tavannut Natalieta häiden jälkeen ja muutoinkin tavanomaiset internetistä löytyvät tiedot joko puuttuvat tai kattavat vain tietyn ajanjakson, Jake on varma, että jotakin on pahasti vialla. Eniten hän on huolissaan Nataliesta ja tämän viimeisistä sanoista… olisiko hänen pidettävä lupauksensa? Kun muutama muukin taho on myös ollut kiinnostunut Nataliesta, tilanne alkaa vaikuttaa omalaatuiselta. Jake ottaa riskin ja lähtee päättäväisesti etsimään elämänsä ainoaa oikeaa rakkautta, hinnalla millä hyvänsä. Lopulta selviää, että hintaa etsinnälle todella tulee – monessa eri muodossa! Hän ei voi enää luottaa keneenkään, ei parhaimpaan ystäväänsäkään ja lopulta tuntuu, että myös omat muistot saattavat olla pettäviä.

Harlan Coben pyörittää juonta tehokkaan kiemuraisesti ja uskottavasti, joten lukija jää monessakin kohtaa todella miettimään erilaisia mahdollisuuksia. Taitavaa, välillä pelottavaa ja ahdistavaakin jännitystä, jonka taustalla on kuitenkin Jaken ainutlaatuinen vilpittömyys ja rakkaus. Trilleri, jonka mielellään lukee ainakin toisen, jollei jopa useammankin kerran. Järjestö ja sen toimintaperiaatteet voisivat hyvinkin olla todellisia, sillä kirjoittaja on aina osannut luoda järkeenkäyviä juonirakenteita.

Suosittelen; sekä jännitystä että ainutlaatuista rakkautta, mausteena ripaus salamyhkäisyyttä sekä riittävästi toimintaa, petoksia ja pelkoa.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...