Bernhard Hoëcker ja Eva von Mühlenfels: Mistä kuuluu Puuup?

Mistä kuuluu puuup?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mistä kuuluu Puup? on Bernhard Hoëckerin ja Eva von Mühlenfelsin lastenkirja oman paikkansa etsimisestä.

Tarina alkaa kun pieni Puup tapaa Plopin, vesipisaran äänen. Häneltä Puup saa kuulla olevansa itsekin ääni, mutta minkä, sitä Puup ei tiedä. Hän lähteekin etsimään äänensä aiheuttajaa. Puupin paikka ei löydy marketista, museosta tai rannalta, mitä jos hänellä ei ole paikkaa lainkaan?

Ääniefektien hahmot ovat kummannäköisiä otuksia: ne ovat räikeän värisiä ja hyvin karrikoituja. Tästä huolimatta Puup onnistuu olemaan ilmeikäs hahmo. Muuten graafinen tyyli tuntuu sekoitukselta Angry Birdsien hauskaa värikkyyttä ja Mauri Kunnaksen eläviä taustoja.

Kirjassa paikasta toiseen liikutaan niin nopeasti, että siirtymiin olisi kaivannut enemmän pohjustusta. Nyt sadun eteneminen tuntuu töksähtelevältä. Tarinaa kirjassa on paljon, mutta se on täysin yhtä asiaa: Puup kohtaa asioita, jotka eivät ole hänen äänensä. Tarinaan olisi kenties mahtunut alajuonikin.

Mistä kuuluu Puup? on hauska lastenkirja. Siinä on toimiva aihe, hyvä opetus ja omaperäinen kuvitus.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...