Wolf Erlbruch ja Werner Holzwarth: Pikkumyyrä joka tahtoi tietää kuka kehtasi kakkia kikkaran suoraan hänen päähänsä

Pikkumyyrä joka halusi tietää kuka kehtasi kakkia kikkaran suoraan hänen päähänsä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Eräänä päivänä, kun muuan maamyyrä kurkisti kolostaan ihaillakseen iltahämärää, tipahti taivaalta jokin, jokin ruskea, pyöreä, puikeloinen hiukkasen makkarantapainen… ja kaiken kukkuraksi suoraan myyrän päähän.” Kun saa kakkakikkaran päähänsä tuntemattomasta lähteestä – myyrähän ei likinäköisenä nähnyt, kuka kikkaran kakki – on tietysti lähdettävä selvittämään, kuka on syypää.

Myyrä kohtaa eri eläimiä, jotka kakkivat myyrälle malliksi osoittaakseen syyttömyyttään – sillä eihän myyrän päässä selvästikään ole löysää linnunruikkua, hevosenkakkaraa, pupunpapanaa tai kutunkikkaraa – kunnes myyrä lopulta löytää kakkakärpästen avulla syypään ja pääsee toteuttamaan ankaran kostonsa kakkaamalla itse syyllisen päähän.

Kakkahuumori tepsii varmasti, sehän on selvää se. Ihan pelkkää pyllyhuumoria kirja ei ole, sillä Werner Holzwarthin teksti on oivallinen. Erityinen kiitos kuuluu myös Pirkko Talvio-Jaatiselle, jonka suomennos on ihastuttavaa kielellä iloittelua. Uskokaa tai älkää, mutta tämän kirjan lukeminen on omiaan kehittämään lapsen kielitajua. Pikkumyyrä on klassikko aiheesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...