Wolf Erlbruch ja Werner Holzwarth: Pikkumyyrä joka tahtoi tietää kuka kehtasi kakkia kikkaran suoraan hänen päähänsä

Osta kirja itsellesi

”Eräänä päivänä, kun muuan maamyyrä kurkisti kolostaan ihaillakseen iltahämärää, tipahti taivaalta jokin, jokin ruskea, pyöreä, puikeloinen hiukkasen makkarantapainen… ja kaiken kukkuraksi suoraan myyrän päähän.” Kun saa kakkakikkaran päähänsä tuntemattomasta lähteestä — myyrähän ei likinäköisenä nähnyt, kuka kikkaran kakki — on tietysti lähdettävä selvittämään, kuka on syypää.

Myyrä kohtaa eri eläimiä, jotka kakkivat myyrälle malliksi osoittaakseen syyttömyyttään — sillä eihän myyrän päässä selvästikään ole löysää linnunruikkua, hevosenkakkaraa, pupunpapanaa tai kutunkikkaraa — kunnes myyrä lopulta löytää kakkakärpästen avulla syypään ja pääsee toteuttamaan ankaran kostonsa kakkaamalla itse syyllisen päähän.

Kakkahuumori tepsii varmasti, sehän on selvää se. Ihan pelkkää pyllyhuumoria kirja ei ole, sillä Werner Holzwarthin teksti on oivallinen. Erityinen kiitos kuuluu myös Pirkko Talvio-Jaatiselle, jonka suomennos on ihastuttavaa kielellä iloittelua. Uskokaa tai älkää, mutta tämän kirjan lukeminen on omiaan kehittämään lapsen kielitajua. Pikkumyyrä on klassikko aiheesta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...