Eveliina Netti: Pinnalla pinnan alla

Pinnalla pinnan alla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eveliina Netti on kuvittaja, joka toteuttaa kuvituksiaan tekstiileissä, tapeteissa, julisteissa ja lastenkirjoissa. Tähän mennessä omia lastenkirjoja on ilmestynyt yksi: tämä sanaton kuvakirja Pinnalla pinnan alla.

Kirja kertoo lapsen, kissan ja kultakalan tarinan. Mutta mikä se tarina tarkalleen ottaen on? Sen saa lukija päättää. Kirjassa on vain kuvat, tekstin voi jokainen lukija keksiä itse. Tarina voi olla vaikka joka kerta vähän erilainen, sehän yksi sanattoman kuvakirjan iloista on.

Kirjan nimen mukaisesti vedenalaisesta seikkailusta kuitenkin on kyse: lapsi vapauttaa maljassaan surevan kultakalan lammikkoon ja sukeltaa itse kissansa kanssa perään katsomaan, mitä pinnan alla tapahtuu. Sieltä kultakalakin löytää itselleen ystävän.

Pinnalla pinnan alla on kaunis, taitavasti kuvitettu teos. Sen kuvien valossa en ollenkaan ihmettele, että Netti suunnittelee myös kuoseja tapetteihin ja tekstiileihin: nämä värikkäät puutarhan kasvit toimisivat hienosti myös sellaisessa käytössä.

Ihastuttava kirja, tämä kannattaa lukea lapsen kanssa ja pistää lapsi kertomaan tarinaa itse kuvien perusteella.

Esimerkkiaukeama kirjasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 174 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...