Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomalaissyntyinen yli kolmekymppinen Anna toimii sotakirjeenvaihtajana Kabulissa. Mahtavien, mutta usein lyhyiden juttujen lisäksi hän etsii kiihkeästi miestä. Pysyvämpää suhdetta, toivottavasti. Seksiä riittää lähes rajattomasti, sillä tarjolle on katettu rauhanturvajoukkoja eri maista sekä avustustyöntekijöitä – on kerrankin varaa valita. Ja Annahan valitsee!

Kirjaa pyrkii pitämään koossa juoni, jonka tarkoituksesta ei voi olla aivan varma eli laittomat asekaupat väärien osapuolten välillä. Muun jutustelun lomassa taas ihmetellään muutamalla sanalla sodan kauheutta ja ihastellaan köyhistäkin köyhimmän perheen asuinpaikan rauhallisuutta ja kauneutta. Ironiaa vai ei? Hieman kohtuullista huumoria sekä vakavampaakin sodan kritiikkiä löytyy, mutta vähemmän.

Sanoisiko, että tässä opuksessa chick lit kohtaa myös raadollisen seksin, miehekkäät örmyt sotilaat ja hurjan juhlimisen merkkivaatteissa (etenkin kengissä) sekä kaikkea tältä väliltä. Muistaen myös, että ”vihollisen” puolella voi myös olla upeita miehiä. Itse en tästä suoraan sanoen ihmeemmin piitannut, tässä ei ole chick litin hyviä puolia, eikä toisaalta asiaa nimeksikään. Kyseessä siis erittäin keveä kesävälipala.

Ammattina sotakirjeenvaihtajan polku näyttäisi tämän perusteella erittäin seksipitoiselta ja jännittävältä, vaikka välillä jotain muka-järkyttävää tapahtuisikin. Pääasia on kuitenkin päästä jonkun miehen pöksyihin, mielellään lopullisesti!

Pia Heikkilä on kirjoittanut kirjansa alunperin englanniksi ja tämän version hieman muunneltuna suomeksi – luettavana oli siis täysin kotimainen versio.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...