Maria Löfgren: Puuhakkaat perheet ja Miirun juhlat

Puuhakkaat perheet ja Miirun juhlat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puuhakkaat perheet ja Miirun juhlat on kuvakirja, jossa seurataan kahta kissaa, kun nämä seikkailevat kymmenen eri perheen elämän lävitse. Jokainen perhe on oma kokonaisuutensa: siinä missä Sointulat ovat kaikki musikaalisia, Sahaset puolestaan tykkäävät rakentaa asioita. Kirjan huipentuu Miiru-kissan juhliin, jossa mukana varsin merkillinen olento.

Olen lukenut nyt suhteellisen paljon lastenkirjoja, joissa ei ole juonta. Puuhak­kaat perheet ja Miirun juhlat on yleisesti niitä parempi. Tämä johtuu varmasti siitä, että kirja on kuitenkin alusta asti kirjoitettu tähän muotoon. Kyseessä ei ole siis kuvien kierrätys vanhoista eri kirjoista. Kirja myös esittää lukijalleen kysymyksiä, kuten mitä kuvan herkkua haluaisi maistaa tai mitä eläintä hoitaa. Se tuo lukemiseen mukaan mukavaa vuorovaikutusta, mikä parantaa luku­kokemusta paljon. Eri sivujen harrastuksista on helppo esitellä erilaisia asioita ja kenties innostaa pienempää lukijaa kokeilemaan uusia asioita.

Miiru ja Tikru ovat kirjan sivuilla oleilevat kissat, Miiru on näistä aina paremmin esillä, siinä missä Tikru on lähes aina vain osaksi esillä ja näin hyvin piilossa. Tämä on kiva yksityiskohta ja kissojen löytäminen voi monelle pienelle lukijalle olevan kirjan hauskin osuus.

Puuhakkaat perheet ja Miirun juhlat on kiva, kevyt lastenkuvakirja. Se opettaa erilaisia harrastuksia hauskassa formaatissa. Sitä voi suositella erityisesti lapsille, jotka tykkäävät asioiden löytämisestä kirjoista.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...