Kinky Friedman: Vyötiäisiä ja vanhoja pitsejä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Juutalainen kantridekkari Kinky Friedman lähtee New Yorkista lomille kotiranchilleen Teksasiin. Haavet rauhaisasta lomailusta lasten kesäleirin pikkuhommia hoidellen Kinky joutuu kuitenkin heittämään nopeasti romukoppaan, kun hän saa tietää seudulla sattuneista vanhojen naisten hämäristä kuolemantapauksista. Vastentahtoisesti Kinky päätyy huomaamaan, että kuolemat eivät ole voineet olla sattumaa, vaan niiden välillä on ilmeinen yhteys. Vaikeampi ongelma ratkaistavaksi onkin sitten se, mikä on kuolemantapausten motiivi. Omin voimin tapausta selvittelevä Kinky ärsyttää sekä virkavaltaa että kuulusteltaviaan, ja lopulta murhaajan jäljille päästyään Kinky joutuu itsekin vakavaan vaaraan.

Vyötiäisiä ja vanhaa pitsiä on ensimmäinen Kinky Friedmanin suomennetuista dekkareista. Se on lajityypilleen uskollinen, ja juoneltaan perinteisemmän suoraviivainen kuin muut lukemani Friedmanin dekkarit. Friedman kirjoittaa vetävästi ja hauskastikin seikkailuistaan ja sekoiluistaan. Hän kuvaa itsensä päähenkilönä melkoisen itseironiseksi hahmoksi, eikä aina ole helppoa tietää, milloin Kinky puhuu totta ja milloin latelee täyttä satua. Erityisellä lämmöllä Kinky Friedman kuvailee suhdettaan kissaansa, eivätkä huomiotta jää myöskään hänen puhuva autonsa eikä hänen lemmikkivyötiäisensä.

Kinky Friedmanin tarinoissa mennään tavallisesta kovaksikeitetystä dekkarista astetta häiriintyneempään suuntaan. Mikäli rempseä kantrirokkaridekkarin meno kiinnostaa, on Vyötiäisiä ja vanhoja pitsejä kelpo valinta. Suosittelen.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...