Rebecca Stead: When You Reach Me

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miten ihmissuhteita rakennetaan, miten niitä pidetään yllä ja miksi jotkut niistä päättyvät?

Miranda on suhteellisen tavallinen kuudesluokkalainen, jonka yksinhuoltajaäiti harjoittelee intohimoisesti tv-visaan osallistumista. Yhtenä päivänä hänen lapsuudenystäväänsä Salia lyödään ja jostain syystä tapahtuma johtaa Mirandan ja Salin ystävyyden loppuun. Elämä kuitenkin jatkuu, Miranda tutustuu uusiin ihmisiin ja saa hämmentäviä kirjeitä.

When You Reach Me tuo mieleen nuorena luetut kirjat elämän epämukavuudesta ja siitä hetkestä kun tiedostaa, ettei mikään enää tule olemaan ainakaan helpompaa.

Itse luin kirjan, koska sitä suositeltiin Paluu tulevaisuuteen -elokuvien faneille. Kirjassa on kuin onkin mielenkiintoinen ja oivaltava aikamatkustus-teoria, joka tekee tästä mainiosta nuortenkirjasta vielä ainutlaatuisemman. Valitettavasti teosta ei ole suomennettu, mutta kieli on todella sujuvaa, joten voin suositella kirjaa niin nuorille, leffafriikeille kuin aikamatkustusteoreetikoille. Kirja on voittanut myös liudan nuorisokirjallisuuspalkintoja muiden muassa Newberyn mitalin (2010) sekä NCBLA:n (2010).

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...