B. C. Wolverton: Raikas vihreä koti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiesitkö, että asiantuntijoiden mukaan sisätilojen ilman epäpuhtaudet ovat yksi suurimmista terveysuhkista? Sisätilat voivat joskus olla jopa kymmenen kertaa saastuneempia kuin ulkona. Kun sisätiloissa vietetään nykyään lähes 90% ajasta, ilmanlaatuongelmat ovat lisänneet huomattavasti allergioita, astmaa, yliherkkyyksiä ja jopa syöpää. Suuri rooli huoneilmaongelmien synnyssä on nykyaikaisella, mahdollisimman ilmatiiviillä rakentamisella ja mahdollisimman pienellä ilmastoinnilla energian säästämiseksi. Samalla rakennus- ja sisustusmateriaalit ovat muuttuneet aiempaa keinotekoisemmiksi. Synteettisistä materiaaleista vapautuu ilmaan satoja kemiallisia aineita ja yhdisteitä. Myös elektroniset laitteet erittävät ilmaan orgaanisia yhdisteitä. Lisäksi ihmiset itse ovat tietenkin yksi epäpuhtauksien lähde huonosti ilmastoiduissa tiloissa.

Raikas vihreä koti kertoo tukevaa faktaa ja tutkimustietoa sisäilman laatuongelmista ja niiden syistä. Kirjassa kerrotaan, kuinka huonekasvit voivat tehokkaasti puhdistaa ilmaa. Kasvien ympärilleen muodostamasta myrkkyjä poistavasta, happea ja kosteutta tuottavasta ekosysteemistä ja sen toimintaperiaatteista kerrotaan maallikolle helposti ymmärrettävästi. Lisäksi esitellään tutkimustuloksia erilaisten kasvien kyvystä poistaa huoneilmasta erilaisia myrkkyjä kuten esimerkiksi formaldehydiä tai ammoniakkia ja listataan huonekasvilajeja paremmuusjärjestykseen tämän perusteella. Huonekasvien hoidon aakkosia käsitellään tärkeimpien seikkojen, kuten eri lajien valoisuusvaatimusten, kasvualustan ja tuholaisongelmien osalta. Viimeisimpänä, mutta tärkeimpänä kirjassa esitellään 50 huonekasvilajia paremmuusjärjestyksessä niiden ilmanpuhdistustehokkuuden mukaan. Lisäksi on pisteytetty kasvin hoidon helppous, tuholaisten vastustuskyky ja kosteuden haihduttamisaste. Tuhti tietopaketti siis monien tuttujen huonekasvien eduista hoito-ohjeineen!

Kirja on nopea- ja helppolukuinen, visuaalisesti miellyttävä ja antaa asiallisen tietoiskun vähintäänkin jokaiselle kaupungissa asuvalle tärkeästä asiasta. Kasvien luokittelu ilmanpuhdistustehokkuutensa mukaan on loistava idea ja auttaa helposti tekemään valintoja kukkaostoksilla. Mielestäni tämä kirja on täysosuma terveydestä ja vaikka vain vähänkin huonekasveista kiinnostuneille. Ei ole mikään ihme, että suomennoksesta on otettu jo neljäs painos!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...