Juri Nummelin (toim.): Sotaa, sutinaa, seikkailua : suomalaisesta kioskikirjallisuudesta

Sotaa, sutinaa ja seikkailuja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailija Juri Nummelin taklaa kirjassaan Sotaa, sutinaa, seikkailua Suomessa julkaistun kioskikirjallisuuden maailmaan. Julkaisumuotona pulp alkaa olla nähnyt päivänsä, ensisijaisesti kioskeja levityskanavana pitäviä kirjajulkaisuja on tuskin enää ollenkaan.

Kirjaa ei ole rajattu ollenkaan itse lajin sisällä. Mukaan nimittäin mahtuu sisältöä laidasta laitaan aina seksipokkareista kotimaisten pulp-kirjailijoiden esittelyihin. Huvittavaa lukea vaivaannuttavista aikuisviihdejulkaisuista, ja törmätä muutaman sivun päästä Mika Waltarin kauhunovellien esittelyyn.

Itselle kiinnostavimmaksi osaksi teosta nousivat juuri arvoituksellisimmat julkaisut, kuten Kari Kirjon “Tarzanin tytär” Amazona, jonka kirjoittajan oikeaa henkilöllisyyttä ei tunneta, teos itsessään on vieras kansalliskirjastollekin ja kustantajakin on arvoitus. Silti kirja on olemassa ja esiteltynä.

Kaiken kaikkiaan Sotaa, sutinaa, seikkailua : suomalaisesta kioskikirjallisuudesta on arvokas historiikki kadonneesta julkaisumuodosta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...